Apklausa: katalonai labiau linkę būti nepriklausomi negu likti Ispanijoje

  • Teksto dydis:

Dauguma katalonų palankiau vertina nepriklausomybę negu buvimą Ispanijoje, antradienį parodė regioninės vyriausybės atlikta apklausa; matomas staigus posūkis priešinga linkme, nes ankstesnėje apklausoje vienybės šalininkai galėjo džiaugtis aiškia persvara.

Nuo spalio 16 iki 29 dienos Katalonijos vyriausybės apklausų instituto darbuotojams apklausus 1 340 žmonių, 48,7 proc. atsakė teigiamai į klausimą „ar norite, kad Katalonija taptų nepriklausoma valstybe?“, neigiamai atsakė 43,6 proc. atsakė neigiamai.

Ankstesnė tokia apklausa buvo liepos mėnesį, tada už Ispanijos vienybę pasisakė arti 50 procentų apklaustųjų, o 41,1 proc. buvo už nepriklausomą Kataloniją.

Dar anksčiau daugiau kataloniečių pasisakė už nepriklausomybę 2016 metų birželį.

Apklausa atlikta Madridui įvedus tiesioginį pusiau autonominio regiono valdymą, Katalonijos parlamentui penktadienį paskelbus nepriklausomybę.

Nepriklausomybė paskelbta remiantis uždraustu spalio 1 dienos referendumu, kuriame, anot separatistų lyderių, 90 procentų balsavusių rinkėjų buvo už atsiskyrimą nuo Ispanijos.

Vis dėl to, į referendumą atvyko vos 43 procentai balsuoti galinčių rinkėjų, ir referendumas nebuvo tikrintas.

Katalonai susiskaldė nepriklausomybės klausimu, bet savo regiono autonomiją jie brangina ir Madrido sprendimas įvesti tiesioginį valdymą matyt kai kuriems sukėlė pasipiktinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
tai kam ta apklausa reikalinga, jei jau referendumas buvo?

...

... portretas
" į referendumą atvyko vos 43 procentai balsuoti galinčių rinkėjų" - smurto sąlygomis tai LABAI DAUG.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių