Apklausa: dauguma britų nepritaria T. May planui dėl „Brexit“

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip pusė britų nepatenkinti Didžiosios Britanijos premjerės Theresos May (Terezos Mei) planu dėl šalies išstojimo iš Europos Sąjungos, rodo antradienį televizijos „Sky News“ atliktos apklausos rezultatai.

Kaip rodo rugsėjo 4-ąją atliktos apklausos, kurioje dalyvavo per tūkstantį žmonių, rezultatai, 52 proc. respondentų nepritaria „Brexit“ įgyvendinimo planui, dėl kurio liepą vyriausybė susitarė Čekerso ministrės pirmininkės užmiesčio rezidencijoje. Tik 18 proc. apklaustųjų sakė palaikantys šį planą. Dar beveik trečdalis apklaustųjų neišsakė savo nuomonės šiuo klausimu.

Be to, 46 proc. apklaustųjų sakė, kad po išstojimo iš ES norėtų glaudžių santykių su Briuseliu, o 33 proc. pareiškė norintys laisvesnių ryšių su Bendrija.

Antradienį ES vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier (Mišelis Barnjė) pavadino Čekerso planą „mirusiu“ ir paragino Londoną vadovautis vadinamuoju Kanados modeliu įgyvendinant „Brexit“. Pastarąjį modelį palaiko buvęs Britanijos diplomatijos vadovas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas).

Pastaruoju metu Britanijoje netyla nesutarimai dėl šalies išstojimo iš ES sąlygų. Nesutarimų esama ir valdančiųjų konservatorių gretose.

Liepą premjerei priėmus vadinamąjį Čekerso planą, numatantį, kad Britanija pasitrauks iš ES bendrosios rinkos, bet išsaugos laisvąją prekybą žemės ūkio produktais ir kitomis prekėmis, sudariusi susitarimą dėl muitų ir ES taisyklių laikymosi, iš vyriausybės pasitraukė tuometiniai užsienio reikalų sekretorius B. Johnsonas ir „Brexit“ sekretorius Davidas Davisas (Deividas Deivisas).

Londonas ir Briuselis turi vos kelis mėnesius, kad pasiektų susitarimą dėl ES ir JK „skyrybų“, turinčių įvykti 2019 metų kovo 29-ąją.


Šiame straipsnyje: Theresa MaybritaiBrexitES

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Apklausa , yra apklausa , O REFERENDUMAS YRA REFERENDUMAS IR TAŠKAS .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių