Apkaltino FTB vadovą nuslėpus informaciją apie Rusijos kišimąsi į rinkimus

  • Teksto dydis:

JAV Demokratų partijos senatorius Harry Reidas (Haris Ridas) tvirtina, kad Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey (Džeimsas Komis) tyčia nuslėpė informaciją apie Rusijos vykdytus kompiuterinius įsilaužimus, kuriais buvo siekiama užtikrinti respublikono Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pergalę prezidento rinkimuose.

J.Comey turėjo informacijos, liudijančios, kad Rusija ketino palenkti lapkritį vykusius prezidento rinkimus D.Trumpo naudai, teigė kadenciją baigiantis mažumos lyderis H.Reidas, atsistatydinsiantis šio mėnesio pabaigoje.

„FTB šią medžiagą turėjo ilgą laiką, – sakė jis televizijai MSNBC. – Tačiau respublikonas J.Comey atsisakė atskleisti šią informaciją apie Rusijos kišimąsi į prezidento rinkimus“.

J.Comey veiksmus „turėtų tirti Senatas“ ir „kitos vyriausybinės agentūros, tarp jų ir saugumo agentūros, nes jei kada buvo kilęs saugumo klausimas, tai kaip tik šis“, tvirtino H.Reidas.

Tačiau jis pridūrė nemanantis, kad generalinė prokurorė Loretta Lynch (Loreta Linč) turėtų FTB vadovą atleisti iš pareigų.

„Tam nepakanka laiko, be to, tai būtų beprasmiškas žingsnis“, – sakė jis.

J.Comey „nuvylė šalį dėl partijos reikalų“, teigė H.Reidas ir FTB vadovą pavadino „naujuoju J.Edgaru Hooveriu (Dž.Edgaru Huveriu)“ – galingu ilgamečiu FTB direktoriumi, biurui vadovavusiu 1935-1972 m. ir šnipinėjusiu politinius disidentus bei rinkusiu slaptą medžiagą apie purvinas politinių lyderių paslaptis.

Šeštadienį respublikonai paneigė naujienų tarnybų pranešimus apie slaptą CŽV išvadą, kad Rusija siekė pasukti JAV rinkimus D.Trumpo naudai.

Dienraštis „The New York Times” pranešė, kad JAV slaptosios tarnybos „beveik įsitikinusios“, jog rusų kompiuteriniai įsilaužėliai infiltravosi ir į respublikonų nacionalinio komiteto, ir demokratų partijos kompiuterines sistemas, tačiau atskleidė tik iš demokratų kompiuterių paimtą informaciją.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) nurodė peržiūrėti visas per 2016 m. rinkimų ciklą vykdytas kibernetines atakas, penktadienį pranešė Baltieji Rūmai.

H.Reido postą Senato vadovybėje užimsiantis demokratas Chuckas Schumeris (Čakas Šumeris) šeštadienį taip pat paragino ištirti šį klausimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
grybė chuilo, la la lala la...

Bokis

Bokis portretas
putler chuilo, la la lala la...

Durnius

Durnius portretas
Durneli anonime nusipezėjai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių