Antrina Baltijos šalims: autoritaras A. Lukašenka naudoja migrantus kaip pėstininkus

  • Teksto dydis:

Lenkijos pasieniečiai praneša apie naujus migrantų bandymus pakliūti iš Baltarusijos į Europos Sąjungą. Padėtis ne tokia dramatiška kaip praeitą savaitę, bet atsikvėpti saugant sieną Baltijos šalims vis dar nėra kada. Ką daryti su migrantais, sprendžiama jau ir Irake. Ten aptarti krizės nuskrido Švedijos diplomatijos vadovė, praneša LNK.

Migrantai vis dar ieško landų sienose pakliūti į ES.

Į patį Iraką jau keliamos derybos dėl migrantų. Bagdade Irako užsienio reikalų ministras priėmė kolegę iš Švedijos.

Ši Skandinavijos šalis dėl dosnių išmokų prieglobsčio prašytojams anksčiau buvo mėgstama migrantų kryptis. 

Keli šimtai irakiečių praeitą ketvirtadienį jau parskraidinti namo iš Baltarusijos – lėktuvu grąžinti į tėvynę.

Švedija antrina Baltijos šalims: autoritaras Aliaksandras Lukašenka naudoja migrantus kaip pėstininkus, siekdamas destabilizuoti Europą. 

Bet Irakas renkasi padėti ne jam, o Europai. 

Nepasiduoti A. Lukašenkos šantažui ES ragina ir Austrijos kancleris. Sostinėje Vienoje priėmęs opozicijos lyderę Sviatlaną Cichanouskają prasitarė, kad sankcijų neužteks. Lietuvai, Latvijai ir Lenkijai reikia padėti finansiškai. 

O Lenkijos musulmonai totoriai laidoja dar vieną nelegalios migracijos auką. Jemenietis rastas mirtinai sušalęs pasienio miške. 

Prie rytinių ES sienų mirė mažiausiai 12 žmonių. Tarp jų – ir vienerių metų vaikas. Apie jo mirtį praeitą savaitę pranešė Lenkijos humanitarinė organizacija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
jav invazijos irakan pasekme kuriame dalyvavo visa europa neskaitant zydu kurie ir uzvyre si terorizma su aukomis kuris tesiasi iki siolei=====

pritariu

pritariu portretas
Cichanovskaja naudojama kaip žirgas - kumelė?

Ema

Ema portretas
O kur Lietuvoje gyvenantys baltarusiai su savo "prezidente" Sviatlana. Laikas jiems eiti saugoti sienų, kodėl mūsų pasieniečiai turi vargti, o jie tik kudakuoja, kad Išlaisvinkit jų kalinius , spauskit Lukašenką. Taip sakant Lietuva turi aukotis ir nuversti Lukašenką, kad Sviatlana galėtų savo vyrą paskirti Baltarusijos prezidentu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių