Antidopingo agentūra ragina Rusiją stabdyti kompiuterinius įsilaužimus

  • Teksto dydis:

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) ketvirtadienį paragino Rusiją padaryti viską, kas įmanoma, kad būtų sustabdyti kompiuteriniai įsilaužimai, dėl kurių buvo paviešinti konfidencialūs įrašais apie kai kurių sporto žvaigždžių sveikatą.

„Smerkiame šį nusikalstamą aktą ir paprašėme Rusijos vyriausybės padaryti viską, ką gali, kad tai būtų sustabdyta“, – sakė WADA generalinis direktorius Olivier Niggli (Olivjė Niglis).

O. Niggli sakė, kad įsilaužimas į WADA kompiuterinę sistemą yra „išpuolis“ prieš agentūrą, kuri Rusijai yra skyrusi skaudžias sankcijas dėl dopingo vartojimo ir uždraudusi dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje beveik visai jos lengvosios atletikos komandai.

Antradienį WADA pranešė, kad Rusijos kibernetinio šnipinėjimo grupė „Tsar Team“ (APT28), dar žinoma kaip „Fancy Bears“, įsilaužė į Antidopingo administravimo ir vadybos sistemos (ADAMS) duomenų bazę.

Ši grupuotė paviešino konfidencialius įrašus apie JAV olimpinės gimnastės Simone Biles (Simon Bailz), garsiųjų teniso seserų Venus (Vinus) ir Serenos Williams (Serenos Viljams) sveikatą.

Trečiadienį programišiai paviešino daugiau konfidencialių duomenų apie kitus 25 sportininkus iš aštuonių šalių.

„Apgailestaujame, kad nusikaltėliai pabandė suteršti sportininkų, kurių duomenys buvo paviešinti, reputaciją“, – sakė O. Niggli.

Trečiadienį Rusijos sporto ministras paneigė, kad Rusijos vyriausybė yra kaip nors susijusi su įsilaužimais.

„Kaip galite įrodyti, kad tie programišiai yra iš Rusijos? Jūs Rusiją kaltinate dėl visko“, – per Europos futbolo federacijos (UEFA) suvažiavimą sakė ministras Vitalijus Mutka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jau ir čia rusai kalti,o jeigu nebūtų rusų,tada būtų kalyi kinai,ar japonai,vien tik kad varyt propogandą ir melą,nes amerikos sportininkai visiški narkomanai

LT

LT portretas
Tai del ko rusu fsb irenge elektronines zvalgybos padalini San Peterburge ,kad galetu terorizuoti vakarus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių