Ankara–Stambulas: pirmoji greitojo traukinio kelionė – su problemomis

Dėl techninių problemų per pirmąją kelionę sustojo

Turkijos greitasis traukinys, išvykęs į pirmąją savo kelionę iš Ankaros į Stambulą, penktadienį dėl techninių problemų nenumatytai sustojo geram pussvalandžiui, pranešė televizija.

Traukinys, kuriuo į Stambulą važiuoja šią liniją atidaręs premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ir aukšto rango pareigūnų delegacija, sustojo prie Izmito miesto, dėl problemos, susijusios su viršuje nutiestais kabeliais.

Inžinieriai skubiai ėmėsi spręsti problemos ir po 30 minučių traukinys vėl pajudėjo Stambulo link.

Šis sutrikimas buvo didelis nesmagumas valdžiai dėl projekto, kurio įgyvendinimas lig šiol buvo ne kartą atidėliojamas dėl įvairių kliūčių.

Turkijos geležinkelių (TCDD) vadovas  Suleymanas Karamanas (Suleimanas Karamanas) esą sakęs NTV televizijai, kad pastarojo tipo problemų lig šiol nebūdavo ir kad tai reikės ištirti.

R.T.Erdoganas anksčiau šią dieną savo kalboje smerkė „sabotažo“ pastangas, kuriomis siekta stabdyti šį projektą.

Ankara–Stambulas: atidaryta nauja greitųjų traukinių linija

Traukiniai 511 kilometrų linija važiuos iki 250 km per valandą greičiu; kelionė truks pusketvirtos valandos, lig šiol ji viršydavo šešias valandas.

Projekto įgyvendinimas ne kartą buvo stabdomas, jį persekiojo nelaimingi atsitikimai, bet šį penktadienį R.T.Erdoganas važiavo pirmuoju traukiniu iš Ankaros į Stambulą. Visuomenei ši geležinkelio linija atidaroma šeštadienį.

„Mes davėme pažadą. Mes sunkiai dirbome. Mes kirtome kalnus ir ... upes“, – sakė naujuoju traukiniu važiavęs R.T.Erdoganas Eskišechire, vienoje iš kelių stočių pakeliui į Stambulą.

„Nepaisydami visų sabotažo, blokados ir lėtinimo mėginimų, mes užbaigėme šią liniją ir šiandien ją atidarėme eksploatavimui“, – pridūrė jis.

Eskišechiras yra pusiaukelėje tarp Ankaros ir Stambulo, kurį traukinys turi pasiekti apie 18 val. 30 min.

Linija atidaroma prieš rugpjūčio 10 dieną įvyksiančius prezidento rinkimus, kuriuos tikriausiai laimės R.T.Erdoganas – po kampanijos, kurios metu jis nuolat girdavosi savo pastangomis gerinti transportą Turkijoje.

Linija baigiasi ne Stambulo centre, o azijinėje miesto dalyje, Pendiko priemiestyje, iš kurio kelionei į centrą gali prireikti iki dviejų valandų.

Vyriausybė tikisi, kad ateityje traukiniai važinės po žeme, po Bosforo sąsiaurio dugnu ir keleiviai atvyks į patį Stambulo centrą. Tačiau kada tai įvyks, kol kas nežinoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių