Amerikos atsargos generolas: per artimiausius 15 metų gali kilti JAV ir Kinijos karas

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV pajėgų Europoje vadas trečiadienį labai tikėtinu pavadino scenarijų, kad per artimiausius 15 metų kils Jungtinių Valstijų ir Kinijos karas.

Anot atsargos generolo leitenanto Beno Hodgeso (Beno Hodžeso), sąjungininkams europiečiams patiems teks labiau rūpintis savo saugumu, kuriam grėsmę kelia vis ryžtingiau veikianti Rusija, nes Amerika bus priversta daugiau dėmesio skirti savo interesų gynimui Ramiojo vandenyno regione.

„Jungtinėms Valstijoms reikalingas labai tvirtas europinis ramstis. Manau, kad per 15 metų – tai nėra neišvengiama, bet labai tikėtina – kariausime su Kinija“, – per Varšuvos saugumo forumą, dviejų dienų Centrinės Europos lyderių ir karinių bei politinių ekspertų susitikimą, didelei auditorijai sakė B. Hodgesas.

„Atsakydamos į Kinijos keliamą grėsmę, Jungtinės Valstijos nepajėgios daryti visų būtinų dalykų tiek Europoje, tiek Ramiajame vandenyne“, – pareiškė dimisijos generolas.

B. Hodgesas vadovavo JAV sausumos pajėgoms Europoje nuo 2014-ųjų iki praėjusių metų. Dabar jis dirba strategijos ekspertu Europos politikos analizės centre – Vašingtone įsikūrusiame tyrimų institute.

Tačiau net kintant Vašingtono geopolitiniams prioritetams amerikiečių įsipareigojimas NATO tebelieka „nepalaužiamas“, patikino B. Hodgesas. Jis pridūrė esąs įsitikinęs, jog dabartinė JAV administracija laiko Europos saugumą svarbiu savo interesu, nors prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) kartais ir reikšdavo abejones šio Vakarų valstybių karinio aljanso nauda.

„Taigi, pamatysite, kad mes toliau investuosime į Europą, toliau rengsime rotacines pajėgas, taip pat dislokuosime nuolatinių pajėgų, ruošdamiesi galimam scenarijui, kad per 10 ar 15 metų turėsime kariauti Ramiojo vandenyno (regione)", – nurodė B. Hodgesas.

Kaip naujienų agentūrai AP sakė buvęs JAV pajėgų Europoje vadas, neseniai įvykęs incidentas, per kurį Kinijos karo laivas vos nesmogė JAV eskadriniam minininkui ginčytinoje Pietų Kinijos jūros akvatorijoje, yra vienas iš daugybės ženklų, liudijančių apie „nuolat aštrėjančius santykius ir didėjančią konkurenciją visose įvairiose srityse“.

Susirūpinimą B. Hodgesui kelia ir tai, kad Pekinas „nuolat vagia technologijas“ ir perima tarptautinės infrastruktūros kontrolę, finansuodamas projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nekils joks karas su kinija Jenerole

nekils  joks  karas su  kinija  Jenerole  portretas
nemyzk y cebatus, jei rusai jus nepatvarkys per artimiausius metus --jus patys isipjausit tarpusavy...nesulauke to karo su kinija

hara

hara portretas
Tai visiems liko 15 metu?

Kęstas

Kęstas portretas
Paradoksalu, bet Dalia Grybauskaitė tapo globaliste ir globalistų Kinijoje sąjungininke. Tokių politikų Lietuvoje yra daug. Ar verta Lietuvos pensininkams balsuoti už tuos politikus, kurie kovoja už globalizaciją? Ne. Globalizacija išvežė mūsų darbus, pavyzdžiui linų pramonę, į Kiniją, tokiu būdu globalizacija žymiai sumažino mūsų atlyginimus ir pensijas, kurios priklauso nuo tų mūsų atlyginimų. Norite didesnių atlyginimų ir pensijų - balsuokite už tuos politikus, kurie remia JAV prezidentą Donaldą Trumpą kovoje su globalistais, tokiais, kaip Dalia Grybauskaitė. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių