Amerika traukiasi iš JT susitarimo dėl migracijos

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija atšaukė Jungtines Valstijas iš Jungtinių Tautų inicijuoto Pasaulinio susitarimo dėl priemonių gerinti migrantų ir pabėgėlių padėtį, tvirtindama, kad tai „nesuderinama“ su JAV politika, pranešė sekmadienį JAV misija prie Jungtinių Tautų organizacijos.

„Šiandien JAV misija prie Jungtinių Tautų organizacijos informuoja JT generalinį sekretorių, kad Jungtinės Valstijos baigia savo dalyvavimą Pasaulinio susitarimo dėl migracijos (Global Compact on Migration) iniciatyvoje“, – sakoma amerikiečių pranešime.

2016-ųjų rugsėjį, 193 JT Generalinės Asamblėjos narės vieningai priėmė neįpareigojančią politinę deklaraciją – Niujorko deklaraciją dėl pabėgėlių ir migrantų – žadėdamos puoselėti pabėgėlių teises, padėti jiems įsikurti, užtikrinti galimybę jiems mokytis ir dirbti.

„Niujorko deklaracijoje gausu sąlygų, nesuderinamų su JAV imigracijos ir pabėgėlių politika bei D. Trumpo administracijos imigracijos principais. Todėl prezidentas D. Trumpas nurodė, kad Jungtinės Valstijos baigia dalyvavimą toje Sutartyje, jog būtų pasiektas tarptautinis sutarimas Jungtinėse Tautose 2018 metais“, – sakoma JAV pareiškime.

JAV ambasadorė Nikki Haley (Niki Heili) pažymėjo, kad jos šalis ir toliau rodys savo „kilnumą“, remdama migrantus ir pabėgėlius pasaulyje, bet „mūsų sprendimus dėl imigracijos politikos privalo visuomet daryti amerikiečiai ir tik amerikiečiai“.

„Mes spręsime, kaip geriau kontroliuoti savo sienas ir kam bus leista atvykti į mūsų šalį, – tęsė ji. – Pasaulinis Niujorko deklaracijos traktavimas tiesiog nesuderinamas su JAV suverenumu“.

Prezidentaujant D. Trumpui, paskelbusiam politiką „Amerika – pirmiausia“, JAV pasitraukė iš kelių pasaulinių susitarimų, patvirtintų ankstesnio prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos), tarp jų ir Paryžiaus klimato sutarties

Neseniai, amerikiečiai pasitraukė iš Paryžiuje būstinę turinčio JT kultūros ir švietimo organo – UNESCO, nes ši neva esanti „antiizraelietiška“.


Šiame straipsnyje: JAVJTmigracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Idiotams ne JAV o bruselio subine Lietuvos valdzia laizo prie ko cia amerika bet ne fufaikems ta suprasti ruskiams JAV visa laika buvo priesas

saunuole amerika

saunuole amerika portretas
ziuri sau naudos, tai ne musu grybe...

migrantus ''dwarianinai''

migrantus ''dwarianinai'' portretas
paliko wasalams...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių