A. Lukašenka: Rusijos naftos tiekimo sumažinimas – spaudimas Baltarusijai

  • Teksto dydis:

Rusijos naftos tiekimo Baltarusijai sumažinimą, užsitęsus ginčui su Maskva dėl gamtinių dujų kainos, galima vertinti kaip spaudimą Minskui, pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

„Trypčiojant vietoje ir nesugebant susitarti dėl dujų kainos, Rusija nuo metų vidurio sumažino naftos tiekimą Baltarusijai. Tai mes laikome spaudimu“, – sakė A. Lukašenka, Minske susitikęs su Sąjunginės valstybės valstybės sekretoriumi Grigorijumi Rapota.

„Tačiau spaudimo aš nepakęsiu, Baltarusijos visuomenė – taip pat“, – pridūrė A. Lukašenka.

Minskas, pareikalavęs ženkliai sumažinti rusiškų dujų kainą – esą jos Baltarusijai neatpigo tiek, kiek Europai – nuo šių metų pradžios už koncerno „Gazrom“ tiekiamas dujas pradėjo mokėti vienašališkai nustatyta mažesne kaina.

Ginčui užsitęsus, Rusija nuo metų vidurio beveik 40 proc. sumažino žaliavos tiekimą Baltarusijos naftos perdirbimo gamykloms, pareikšdama, kad Baltarusija nevykdo įsipareigojimų dėl naftos produktų tiekimo Rusijos rinkai.

Rusijos vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius šio mėnesio pradžioje perspėjo, jog nafta Baltarusijai sumažintomis apimtimis gali būti tiekiama iki metų pabaigos, jei Minskas nesumokės skolos už dujas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Zlobašenko jei norėsi galėsi gauti naftos ir dujų iš Lietuvos pusės ?!. Družba gali dirbti ir reversu į Belarusijos pusę ! Beje žadėjai nuimti visus Lenino zladėjaus statulas, kažkaip nesimato !.

Ekonomikos politika paprasta

Ekonomikos politika paprasta portretas
Jei neturi pinigų graužk "morka". Tačiau kai kas nori viską gauti už dyką. Gyvenimas nėra pasaka.

kaunietis

kaunietis portretas
Nusileis rusai batkai, nes batka pasakė, kad nepakęs spaudimo. Negali juk rusai prarasti paskutinį draugą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių