A.Lukašenka: rusai neturi badauti

Baltarusija pasirengusi padidinti pieno ir pieno produktų tiekimą į Rusiją, kad jų ten nestigtų, jeigu Rusija pareikš tokį norą, pranešė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka trečiadienį Minske spaudos konferencijoje Baltarusijos žiniasklaidos priemonėms.

„Aš žemės ūkio ministrui ir ministrui pirmininkui nurodžiau, kad rusai neturi badauti, pirmiausia dėl tokių maisto produktų kaip pienas", - sakė valstybės vadovas, atsakydamas į klausimą, ar Baltarusija pasirengusi padėti Rusijai, kai ten kai kuriuose miestuose trūksta pieno ir pieno produktų.

„Jeigu Rusijos vadovybė ir Rusijos gyventojai nori padidinti pieno produktų srautą į Rusijos Federaciją, reikia kad Oniščenka (Rusijos vartotojų teisių ir žmogaus gerovės apsaugos priežiūros tarnybos vadovas Genadijus Oniščenka) sugrįžtų prie visokių draudimo klausimo, reikia susėsti prie derybų stalo ir susitarti su tomis trisdešimt įmonių, kurios šiandien gali padidinti pieno ir pieno produktų tiekimus, dėl jų apimties ir kainos", - sakė jis.

Drauge Baltarusijos prezidentas pabrėžė, kad pagalba Rusijai gali būt sutekta „nepakenkiant vidaus rinkai", ir „ne nemokamai, žinoma, Rusija nėra neturtinga šalis".


Šiame straipsnyje: pieno produktai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių