A.Lukašenka: „Belaruskalij“ verta 30-32 mlrd. dolerių

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad atviroji akcinė bendrovė „Belaruskalij“ įvertinta 30-32 mlrd. dolerių, ir įmonės kontrolinis akcijų paketas nebus parduodamas.

„Aš įpareigojau atlikti įvertinimą. 30-32 mlrd. dolerių, mažiau - niekaip. (Parduoti) įmonės kontrolinį akcijų paketą, kad prarastume valdymą, aš leisti negaliu“, - pareiškė A.Lukašenka antradienį, lankydamasis AAB „Belaruskalij“.

„Dabar daug kalbų, spaudimo iš įvairių pusių, kodėl baltarusiai neprivatizuoja. Spaudžia net tos valstybės, nuo kurių mes labai priklausome“, - sakė A.Lukašenka.

Norite - mes jums parduosime ne kontrolinį akcijų paketą. 10, 20, 25 proc., bet mokėkite. Net tie 25 proc. - tai 8,5-9 mlrd. dolerių. Tokių pirkėjų neatsirado„, - pareiškė A.Lukašenka. Visi nori už 8 milijardus nusipirkti visą kombinatą. Aš sakau: viso gero, tokių kainų nėra. Tai mano principinė pozicija“.  Drauge Baltarusijos prezidentas pareiškė, kad nėra prasmės skubėti parduoti „Belaruskalij“.

„Aš nesirengiau ir nesirengiu kam nors parduoti “Belaruskalij„ pusvelčiui. Jeigu kas nors nori, mokėkite pinigus. Kaina žinoma, jos niekas nemažins. Norite - mokėkite, bet tik tam tikrą dalį. Jeigu kokią nors dalį ir parduosime, tai tik už didelius pinigus“, - pareiškė Baltarusijos prezidentas.

Gegužės pradžioje A.Lukašenka pareiškė, kad AAB „Belaruskalij“ privatizacijos kaina išaugo nuo 30 mlrd. dolerių iki 31,5-32 mlrd. dolerių, apie kuriuos jis kalbėjo pernai. „Jau kelintą kartą kartoju: mes esame pasirengę privatizuoti net “Belaruskalij".

Bet svarbu kaina. Šiandien tai jau 32 mlrd. dolerių, na, galbūt 31,5 mlrd. dolerių„, sakė A.Lukašenka.“Belaruskalij" yra vienas iš trijų didžiausių kalio trąšų tiekėjų pasaulinėje rinkoje. Įmonės dalis pasaulinėje kalio trąšų gamyboje sudaro apie 15 proc., pasauliniame kalio eksporte - daugiau kaip 16 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių