Airijos premjeras D. Trumpui: Šv. Patrikas buvo imigrantas

  • Teksto dydis:

Airijos ministras pirmininkas Enda Kenny (Enda Kenis) sukėlė sumaištį Baltuosiuose rūmuose Šv. Patriko dienos išvakarėse, JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) pabrėžtinai pareiškęs, kad ši šventė yra rengiama imigranto garbei.

Prieš tai, kai ketvirtadienio vakarą Baltųjų rūmų Rytinį kabinetą užliejo žalia atributika pasipuošusių Šv. Patriko dienos minėjimo dalyvių jūra, E. Kenny sąmoningai prisiminė prieštaringai vertinamą D.Trumpo imigracijos politiką.

„Paprastai mes kasmet čia susirenkame pagerbti Šv. Patriko ir jo palikimo. Jis, žinoma, taip pat buvo imigrantas“, – sakė E. Kenny, klausantis D. Trumpui.

Tikima, kad Šv. Patrikas gimė kažkur Britanijoje.

„Ir nors jis, žinoma, yra daugeliui pasaulio žmonių Airijos globėjas, jis yra ir imigrantų simbolis, netgi globėjas“, – kalbėjo premjeras.

Maždaug 35 mln. amerikiečių laiko save airių kilmės ir pasistengia, kad visi JAV prezidentai šventės proga pasipuoštų žaliu kaklaraiščiu ir priimtų Airijos ministrą pirmininką Baltuosiuose rūmuose Šv. Patriko dieną, jos išvakarėse ar po jos.

„Jie yra kieti“

Savo ruožtu D. Trumpas pagyrė Airiją kaip „tikrai didžią šalį“, ir jos gyventojus pavadino „kietais“.

„Aš daug žinau apie airius – jie kovoja. Jie yra kieti“, – pajuokavo jis.

Šiais metais Šv. Patriko diena sutampa su D. Trumpo paskelbto imigracijos draudimo šešių musulmoniškų šalių piliečiams įsigaliojimo diena.

E. Kenny, kurio susitikimas su D. Trumpu Airijoje vertinamas prieštaringai, tęsė savo mintį toliau.

„Per pastaruosius 200 metų airiai prisidėjo prie šios didžios šalies ekonominio, socialinio ir kultūrinio augimo“, – sakė E. Kenny.

Airiai „atvyko į Ameriką netekę laisvės, netekę galimybių, saugumo ir netgi maisto“, sakė E. Kenny.

„Mes tikėjome Amerikos prieglobsčiu, ir Amerikos gailiaširdingumu ir Amerikos galimybėmis. Mes atvykome ir tapome amerikiečiais“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanimideg

Sanimideg portretas
Sv. Patrikas buvo nelagalus imigrantas reiskia nusikaltelis kuris be vizos atvaziavo i uzsieni (propaguoti debiliska religija). Viena zodziu, buvo banditas kuriem Vatikanas prikabino Sv. titula.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių