Afganų policininkas nušovė penkis britų karius

Pietų Afganistane vienas afganų policininkas patikrinimo poste nušovė penkis britų karius, trečiadienį Londone paskelbė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

Penki britai, kurių trys buvo iš Grenadierių gvardijos, o du - iš Karališkosios karo policijos, buvo nušauti policijos patikrinimo poste viename kariškių komplekse Hilmendo provincijoje lapkričio 3 dieną.

"Vienas afganų ... policininkas iš to patikrinimo posto be perspėjimo pradėjo šaudyti - anksčiau nei kas nors galėjo realiai reaguoti, - sakė Gynybos ministerijos atstovas. - Dedamos visos pastangos jį sulaikyti".

Kabule britų kariškių atstovas sakė, kad šaudęs policininkas galėjo turėti bendrininką ir kad britų Karališkoji karo policija ir afganų Nacionalinė saugumo direkcija tiria įvykio aplinkybes.

Britų ministras pirmininkas Gordonas Brownas (Gordonas Braunas) sakė, jog visa šalis gedės dėl šių karių žūties.

"Ši penkių drąsių kareivių žūtis vieno incidento metu yra baisi netektis ... Užjaučiu jų šeimas, artimuosius ir kolegas, - sakė G.Brownas. - Jie kovojo už tai, kad Afganistanas būtų saugesnis, bet visų pirma (už tai), kad Britanija būtų labiau apsaugota nuo terorizmo ir ekstremizmo, kurie ir toliau kelia mums grėsmę iš Afganistano ir Pakistano pasienio rajonų".

Afganistane žuvusių britų karių skaičius po šio incidento padidėjo iki 229. Šiais metais britų pajėgos patyrė didžiausius nuostolius po 1982-ųjų Folklando karo.


Šiame straipsnyje: afganų policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių