Afganistane per išpuolį žuvo vokiečių karys

Šiaurės Afganistane šeštadienį per sukilėlių išpuolį žuvo vienas ir buvo sužeistas kitas vokiečių karys, pranešė vokiečių armija.

Po šio išpuolio Afganistane šeštadienį žuvusių NATO karių skaičius padidėjo iš viso iki aštuonių – tai daugiausiai tarptautinių pajėgų karių gyvybių pareikalavusi diena šiais metais.

Vokiečių specialiosios pajėgos rėmė afganų operaciją netoli Baglano miesto, kai sukilėliai pradėjo šaudyti į afganų ir NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) karius, sakoma armijos pranešime, kuris sekmadienį buvo paskelbtas jos interneto svetainėje.

„Per vėlesnį mūšio žalos vertinimą afganų ir ISAF pajėgos buvo vėl apšaudytos. Žuvo vienas vokiečių karys, o (kitas) vokiečių karys buvo sužeistas“, - sakoma pranešime.

Jame priduriama, kad nėra informacijos apie afganų pajėgų nuostolius, tačiau nurodoma, kad „turbūt“ žuvo keli sukilėliai.

Šiuo metu vokiečių pajėgos Afganistane yra trečias pagal dydį užsienio kontingentas po JAV ir Didžiosios Britanijos, tačiau buvo sumažintas nuo daugiau kaip 5 tūkst. iki 4,2 tūkstančių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių