Advokatas: E. Snowdenas pasiruošęs sugrįžti į JAV

  • Teksto dydis:

Rusijoje prieglobstį radęs Jungtinių Valstijų žvalgybos paslapčių viešintojas Edwardas Snowdenas (Edvardas Snoudenas) norėtų sugrįžti į JAV, jeigu ten jam būtų užtikrintas teisingas teismas, antradienį pareiškė jo advokatas.

„Jis apie tai galvoja. Jis trokšta sugrįžti ir mes darome viską, ką galime, kad taip atsitiktų“, – Anatolijus Kučerena, buvusiam Nacionalinės saugumo agentūros kontraktininkui atstovaujantis rusų advokatas, sakė spaudos konferencijoje.

E.Snowdenui politinis prieglobstis Rusijoje buvo suteiktas 2013 metų vasarą, kai JAV panaikino jo pasą.

„Su grupe teisininkų iš kitų šalių mes dirbame prie jo sugrįžimo į Ameriką klausimo“, – kalbėjo A.Kučerena.

„Snowdenas yra pasiruošęs grįžti į Valstijas, bet tik su sąlyga, kad jam bus suteiktos teisingo ir nešališko teismo garantijos“, – pridūrė jis.

Pasak teisininko, E.Snowdenas kol kas gavo tik JAV generalinio prokuroro garantiją, kad mirties bausmė jam skirta nebus.

E.Snowdenas gali išvykti iš Rusijos, nes turi trejų metų leidimą gyventi šioje šalyje, bet „aš įtariu, kad vos tik jam išvykus iš Rusijos, jis bus pristatytas į JAV ambasadą“.

A.Kučerena kalbėjo spaudos konferencijoje, kurioje pristatė knygą, parašytą iš dalies remiantis E.Snowdeno pasakojimais.

JAV filmų kūrėjas Oliveris Stone'as (Oliveris Stounas) nusipirko teises į šią knygą, pagal kurią ketina filmuoti biografinį filmą apie E.Snowdeną, kuriame vaidins Josephas Gordonas-Levittas (Džozefas Gordonas-Levitas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mantas

Mantas portretas
daug zinai gyveni amzinai :)p

NA NA

NA  NA portretas
kalėjimas laukia ,,,sėkmės ,daug žinai ,užmiegi amžinai ,m,,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių