2019-aisiais Britanija užbaigs laisvojo judėjimo režimą su ES

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministrės pirmininkės Theresos May (Terezos Mei) biuras pirmadienį paskelbė, kad laisvojo judėjimo režimas su Europos Sąjunga pasibaigs, 2019-ųjų kovą, kai Jungtinė Karalystė pasitrauks iš Bendrijos, bet kol kas neaišku, kokia bus vėlesnį migracijos tvarka.

Premjerės atstovas Jamesas Slackas (Džeimsas Slekas) sakė, kad „kiti imigracijos sistemos po „Brexit“ elementai bus pristatyti atėjus tinkamam laikui“.

Th.May vyriausybė nesutaria dėl įvairių „Brexit“ proceso aspektų, o jos ministrai siuntė vienas kitam prieštaraujančius signalus.

Praeitą savaitę iždo sekretorius Philipas Hammondas (Filipas Hamondas) sakė, kad po 2019-aisiais įvyksiančio „Brexit“ Britanija laikysis kai kurių ES taisyklių dar maždaug trejus metus. Jis užsiminė, kad siekiant verslą apsaugoti nuo staigaus tvarkos pasikeitimo gali būti taikoma tam tikro pavidalo laisvo judėjimo sistema.

Tačiau prekybos sekretorius Liamas Foxas (Liamas Foksas) teigė, kad kabinetas dar nėra sutaręs dėl imigracijos politikos po „Brexit“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių