Žurnalisto V.Lingio žudikas lieka už grotų

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas (VAT) paskelbė, kad žurnalisto Vito Lingio žudikas Igoris Achremovas į laisvę anksčiau laiko dar neišeis.

Tokiu būdu teismas panaikino Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo priimtą sprendimą paleisti I.Achremovą į laisvę lygtinai anksčiau laiko.

Savo argumentuose VAT pabrėžė, kad I.Achremovas padarė labai sunkų nusikaltimą, už kurią jam skirta griežčiausia bausmė, dalyvavo nusikalstamoje veikloje, buvo anksčiau teistas už turtinį nusikaltimą. Be to, teismas pažymėjo, kad I.Achremovui buvo du kartus švelninta bausmė, keistas kalinimo režimas - iš kalėjimo į pataisos namų, o kalėti jam liko pakankamai ilgai - 8 metus ir 5 mėnesius.

VAT nuomone, jei kalintysis dabar būtų išleistas į laisvę, nebūtų įgyvendintas teisingumo principas, skirtos bausmės tikslai.

Teismas pabrėžė, kad nors formaliai I.Achremovo charakteristika atitinka paleidimo anksčiau laiko sąlygas, tačiau tai nėra pagrindas, kuriuo remiantis žudikas turėtų būti paleistas.

Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Už dienraščio "Respublika" žurnalisto V.Lingio nužudymą, įvykdytą 1993 metų spalio 12 dieną Vilniuje, 1994-ųjų rudenį buvo nuteisti "Vilniaus brigados" vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai - I.Achremovas, Viačeslavas Slavickis bei Borisas Bobičenka.

B.Dekanidzei teismas skyrė išimtinę mirties bausmę, kuri buvo įvykdyta. I.Achremovui taip pat skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

2004 metų sausį Vilniaus apygardos teismo sprendimu, nuteistajam laisvės atėmimo bausmė sumažinta iki 25 metų. Remiantis šia nutartimi, į laisvę jis turėtų išeiti 2018 metų pabaigoje.


Šiame straipsnyje: Achremovaslingio nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių