Žurnalistams uždrausta kalbinti D.Kedžio dukrą ir naudoti jos atvaizdą

Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas penktadienį priėmė nutartį, iki nebus išnagrinėta civilinė byla uždrausti žiniasklaidos atstovams kalbinti mergaitę ir naudoti jos atvaizdą.

Šią jo nutartį pavesta vykdyti dabartiniai D.Kedžio dukters globėjai Neringai Venckienei ir Žurnalistų etikos inspektoriui.

Kaip iškart po dvi valandas trukusio teismo posėdžio portalui 1diena.lt kalbėjo N.Venckienė, teisme buvo priimta ir daugiau nutarčių. Viena jų dėl mergaitės globėjos atstovavimo teismo posėdžiuose. Bylos dalyje dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo N.Venckienė pripažinta atsakove, o štai dalyje dėl Laimutės Stankūnaitės kaip motinos valdžios apribojimo – ne. „Teisėjas manęs klausė, ar skųsiu šią dalį, atsakiau, kad taip skųsiu, nes Panevėžio apygardos teismo birželio 21 d. nutartyje, kuria buvo panaikinta priimta Broniaus Varsackio nutartis aiškiai parašyta, kad jis be pagrindo nustatė, jog negaliu būti brolio teisių perėmėja ir vienoje, ir kitoje bylos dalyje“, - kalbėjo N.Venckienė.

Šiame teismo posėdyje nei L.Stankūnaitė, nei jos advokatė Loreta Kraujutaitienė nepasirodė. Ketvirtadienį L.Kraujutaitienė teismui pateikė pačios pasirašytą prašymą bylos nagrinėjimą atidėti, nes jos apskundė Panevėžio apygardos teismo sprendimą dėl B.Varsackio nutarties panaikinimo Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Įdomiausia, kad toks skundas išsiųstas tik šį ketvirtadienį, tai įrodo ir jų pateiktas laiško išsiuntimo kvitas. „Manau, kad jų skundas bus net nepriimtas, nes Panevėžio apygardos teismo nutartis yra galutinė ir kasacine tvarka neskundžiama“, - galvoja D.Kedžio dukrelės globėja.

Atidėti bylos nagrinėjimą penktadienį prašė ir pati N.Venckienė. Ji pageidavo, kad bylos nagrinėjimas būtų atidėtas iki Panevėžio miesto apylinkės teisme nebus išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai mažametės tvirkinimu yra pareikšti vieninteliam Andriui Ūsui. Nors, A.Ūsas keistomis aplinkybėmis žuvo birželio 13-ąją Alytaus rajone, jo artimieji teigia norintįs, kad byla būtų nagrinėjama toliau ir A.Ūsas būtų reabilituotas. Šios bylos nagrinėjimas Panevėžio miesto apylinkės teisme atidėtas iki spalio 7 d.

Tokį prašymą N.Venckienė pateikė remdamasi pernai metų gruodžio 15 d. teismo pasisakymu, kad nežiūrint į tai, jog L.Stankūnaitei iki šiol įtarimai nėra pareikšti, tačiau mergaitės tvirkinimo laikas, nurodytas baudžiamojoje byloje sutampa su tuo laiku, kai ji mergaitė būdavo su L.Stankūnaite, todėl ji galėjo žinoti apie dukters tvirkinimą.

V.Kondratjevas priėmė nutartį išsiųsti paklausimą Panevėžio miesto apylinkės teismui dėl baudžiamosios bylos eigos. Gavus atsakymą, bus sprendžiama, ar tenkinti N.Venckienės prašymą.

Kitas teismo posėdis Kėdainių teisme numatytas liepos 29 d., tačiau jis gali būti atidėtas, jei N.Venckienė skųs teismo nutartį dėl atsisakymo ją pripažinti atstove dalyje dėl L.Stankūnaitės kaip motinos teisių apribojimo.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių