Žudikas į Lietuvą pargabentas po penkerių metų

Iš Airijos į Lietuvą po penkerių metų slapstymosi parvežtas už nužudymą nuteistas 30 metų šiaulietis Darius Navickas.

Vyras gimtojo miesto taip ir nepamatė, nes buvo trumpam apgyvendintas Lukiškių tardymo izoliatoriuje. Iš čia jis bus nuvežtas į pataisos namus, kuriuose septynerius metus ir šešis mėnesius atliks bausmę už nužudymą, padarytą 2002 metų spalį.

Nusikaltimą inspiravo girtavimo aptemdytas pavydo jausmas. Tada dar tik 23 metų sulaukusiam D.Navickui į akį krito mergina, vardu Rima, kuri tuo metu gyveno su V.Žariu.

Kadangi mergina į savo glėbį priglausdavo ir vieną, ir kitą, tai D.Navickas, matyt, nutarė ją atsikovoti jėga.

Po spalio 2-ąją visą dieną vykusio gėrimo maratono D.Navickas kartu su savo dviem pažįstamais 32 metų Algirdu Jasilioniu ir 21-erių metų Mariumi Basenko užsuko pas savo kaimynę Dvaro gatvėje, pas kurią tuo metu gyveno Rima su savo sugyventiniu.

Tarp varžovų įsikibirkščiavo konfliktas, kurio metu į darbą buvo paleisti kumščiai. V.Žarį mušė pakaitomis visi trys atėjusieji. Kai šis nugriuvo ant žemės, buvo šokinėjama ant jo krūtinės, nusikaltėliai padegė priešintis negalėjusio vyro kelnes.

Po šios egzekucijos visi nuėjo miegoti, o iš ryto pamatė, kad V.Žarys tebeguli toje pačioje pozoje ant grindų kaip ir vakar vakare. Iškviesti medikai konstatavo, kad vyras miręs.

2004 m. gegužę Šiaulių apygardos teismas už nužudymą A.Jasilioniui skyrė 8 metus ir 6 mėnesius, M.Basenko ir D.Navickui - 7 metus ir 6 mėnesius nelaisvės.

Nors nuteistieji ir skundė teismo nuosprendį, tačiau Aukščiausiasis teismas bausmės nepakeitė. Tačiau, kol vyko skundų nagrinėjimas, D.Navickas iš Lietuvos spruko, tikėdamasis išvengti bausmės.

Metai bėgo. Bėglio ieškojo Lietuvos policija ir Interpolas. 2008 metų birželį iš Interpolo Airijos Nacionalinio skyriaus Lietuvos policija sulaukė pranešimo, kad D.Navickas sulaikytas Dubline.

Šio vyro perdavimas Lietuvai užtruko, nes jis pirmiausia turėjo atlikti bausmę už nusikaltimą, padarytą Airijoje. Dabar D.Navicko dar laukia ilgi bausmės metai už nužudymą, padarytą prieš septynerius metus Šiauliuose.

Jo bendrininkas A.Jasilionis savo bausmę jau baigia atlikti, o M.Basenko yra laisvėje - 2008 m. pabaigoje jis buvo paleistas lygtinai.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių