Žmonos meilužį nužudyti planavęs ūkininkas kalės 8 metus

Buvusios žmonos meilužio nužudymą planavęs ūkininkas Povilas Bulkauskas iš Biržų kalės aštuonerius metus.

Panevėžio apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį nusikaltimų žmogaus gyvybei, neteisėto disponavimo ginklais ir šaudmenimis baudžiamojoje byloje.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros, buvęs ūkininko samdinys dėkojo drąsiai pasielgusiam jaunuoliui, davusiam parodymus nagrinėjant šią bylą teisme.

Bylos duomenimis, pernai rudenį ūkininkas, organizavęs buvusios žmonos sugyventinio nužudymą, už 5 tūkst. litų atlygį surado nužudymo vykdytoją. Šis buvo nuvežtas į Pasvalio rajono Žilpamūšio kaimą. Jam buvo parodyta, kur dirba ir gyvena auka. Vykdytojui buvo nurodyta automobiliu mirtinai parblokšti einantį vyriškį, po to automobilį sudeginti.

Vėliau ūkininkas nutarė, kad konkurentą parankiau būtų užmušti metaliniu strypu ir ragino nedelsti. Tačiau pasamdytas asmuo neketino vykdyti žiauraus užsakymo - jis pagalvojo kad gali būti surastas kitas žudikas, todėl apie organizuojamą nusikaltimą ryžosi pranešti pareigūnams.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas teigia, kad teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, patvirtino, jog kaltinamasis organizavo, rengėsi ir siekė padaryti labai sunkų nusikaltimą – atimti kito žmogaus gyvybę. Nors jis nusikalstamos veikos nebaigė dėl nuo jo valios nepriklausančių aplinkybių, tačiau tokiais atvejais pasikėsinimas prilyginamas baigtiniam nusikaltimui ir bausmė skiriama kaip už baigtinį nusikaltimą – nužudymą dėl savanaudiškų paskatų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo, tyrimą kontroliavo ir organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Įstatymas už nužudymą dėl savanaudiškų paskatų arba pasikėsinimą tą padaryti numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Kol P.Bulkauskas laukė nuosprendžio, jo buvusi žmona ištekėjo už vyro, kurį buvęs sutuoktinis rengėsi nužudyti. Buvusi P.Bulkausko žmona teigė, kad sutuoktinis prieš ją nuolat smurtaudavo, ji kentė jo nuolatinį pavydą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zxcvb

zxcvb portretas
Viska meluoja ta boba.

svetimi

svetimi portretas
mzonas reik gerai dulkinti o nemusti ukininkas gal supras per astuonis metus

agne

agne portretas
nieko ji nemeluoja, verge ji ten buvo, gal su petriuku atsities. SAUNUOLE,sekmes
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių