Žmoną sudeginęs Šiaulių rajono gyventojas kalės 15 metų

Šiaulių apygardos teismas kalėti 15 metų ketvirtadienį nuteisė vyrą, kuris benzinu apipylė ir padegė savo žmoną. Stipriai apdegusi moteris mirė.

Šiaulių rajono Gegužių kaimo gyventojas 50-metis P.D. buvo apkaltintas itin žiauriu savo žmonos nužudymu. Nusikaltimas padarytas kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu. Vyras kaltę neigė, tačiau bylą išnagrinėjusi teisėjų kolegija konstatavo, jog P.D. kaltė įrodyta, pranešė Šiaulių apygardos teismas.

Šis itin žiaurus nusikaltimas įvykdytas 2010-ųjų rugsėjo 9 dieną P.D. ir jo sutuoktinės namuose. Tą dieną tarp neblaivaus namo šeimininko ir jo žmonos kilo konfliktas, įsikarščiavęs vyras lovoje gulėjusią moterį apipylė benzinu ir įžiebė liepsną. Moteris ir visas kambarys akimirksniu buvo apimti ugnies, nuo susikaupusių benzino garų įvyko sprogimas, apie duslų sprogimą vėliau paliudijo ir sutuoktinių kaimynai.

Deganti moteris puolė prie lango, bet taip ir nepajėgusi jo atidaryti, vietoje sukniubo. Kaip vėliau konstatavo ekspertai, aukštoje temperatūroje apdegė apie 50 proc. moters kūno. Nuo liepsnos nukentėjo ir pats P.D.

Vyras kaltę neigė ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme. Jis sakė, kad su žmona gerai sutarė, santuokoje užaugino du vaikus. Susikivirčydavę su sutuoktine dažniausiai tada, kai jis būdavęs išgėręs. P.D. neneigė, kad kivirčo namuose būta ir rugsėjo 9-ąją. Vyras sakė, kad tądien žmonai jis ėmęs priekaištauti už tai, kad ji nebuvusi jo pusėje tuo metu, kai šis susikivirčijęs su kaimynu. P.D. teigė, jog liepsna pliūptelėjusi tuo metu, kai žmona gulėjusi lovoje. Kodėl taip atsitikę, jis paaiškinti negalėjo. Teismas vyro argumentais nepatikėjo.

Sutuoktinių vaikai sakė netikį, kad jų mama galėjo susideginti, negalėjo jie patikėti ir tuo, kad liepsną įžiebė jų tėvas.

Šią baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėjų kolegija konstatavo, kad P.D. padarytas nusikaltimas yra įrodytas byloje surinkta medžiaga, ekspertų išvadomis, liudytojų parodymais. Liudytojai sakė matę, kaip nusikaltimo padarymo dieną P.D. ėjęs į sandėliuką, į namą nešęs kažkokias talpas.


Šiame straipsnyje: sudeginopadegėpadegimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
o kodel ne iki gyvos galvos?

ABSURDAS

ABSURDAS portretas
Padega zmona ,t,y. nuzudo ir teismas skyre tik 15 metu Nezinau ! Pagal ka teisejai duoda bausmes . Uz tokia zmogzudyste ir dar tycine ,jam tik iki gyvos galvos .Nezinau ,jei mano seimai atsitike taip butu ,tai apskusciau i auksciausia ,o jei lietuva nepadetu tai i europos sajunga . Pasityciojimas is artimuju ir jau mirusios moters....

Is durnyni

Is durnyni portretas
BL BL,kas cia vyksta?tai mes europos sajungoje ar ne?atsisukite i kitas europos salis,kaip moteru teises ginamos,o cia bl na*** suka suka,kas cia vyksta reikia teisinius aktus keisti,moterys,kovokite uz savo teises rasykite peticijas,prasymus,kad butu jusu teises kaip zmonem o ne gyvuliam,as apsales,retai skaitau laikrascius,bnet kaip paskaitau ragas....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių