Žmogų be priežasties užmušęs jaunas šiaulietis kalės ilgus metus

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų nuteisto Mindaugo Ochockio (gim. 1990 m.) apeliacinį skundą ir paliko jam anksčiau skirtą 13 metų nelaisvės bausmę.

Kolegijos manymu, pilnai, visapusiškai, betarpiškai ir nešališkai ištyrė byloje surinktus įrodymus, teisingai nustatė faktines bylos aplinkybes.

Teismo nuomone, M.Ochockis, stumdamas vyriškį nuo laiptų, visiškai suprato, kad nuo pastūmimo nukentėjusysis gali nukristi ant cementinio grindinio ir būti sunkiai sužalotas. Taip ir nutiko – vyriškis krisdamas nuo laiptų sunkiai susižalojo galvą ir mirė. be to, nuteistasis ir po pastūmimo mušė nukentėjusįjį.

Teismas atmetė M.Ochockio argumentus, neva šis stūmęs vyrą nuo laiptų tik todėl, kad jam kartu buvęs vyriškis pasakė, jog nukentėjusysis turi peilį. Bylos medžiaga šio nuteistojo teiginio nepatvirtino.

Teismas taip pat konstatavo, kad smurtauti prieš vyriškį M.Ochockis neturėjo jokios priežasties. Jis charakterizuojamas kaip linkęs smurtauti, niekur nedirba, yra baustas administracine tvarka.

M.Ochockis savo apeliaciniame skunde prašė jo veiką perkvalifikuoti į nužudymą iš neatsargumo ir sušvelninti jam bausmę.

Incidentas įvyko 2009 m. balandį. Į vieną Šiaulių bendrabutį dėl sunkiai sužaloto žmogaus buvo iškviesta Greitoji pagalba pernai. Sunkią galvos traumą patyręs vyras buvo nuvežtas ligoninę, kurioje po 4 parų mirė. Tiriant bylą išaiškėjo, kad vyrą nuo laiptų nustūmė ir vėliau dar aptalžė M.Ochockis, tą dieną su kompanija girtavęs.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Aukščiausiajam teismui.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

RKE

RKE portretas
O kokia dar gali buti priezastis zmogu uzmusti ?

rima

rima portretas
klausimas antrastes autoriui - kas gali buti pakankama PRIEZASTIS ZUDYTI ZMOGU?

mentas

mentas portretas
zmogu uzmuse ir 13 metu,cia pasityciojimas.pakart toki zasina maza
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių