Vyrų išniekintos 14-metės garbę teisme apgynė motina, o ne prokurorai

Jeigu ne išniekintos 14-metės mergaitės motina, jos skriaudikai taip ir būtų likę nenubausti – Klaipėdos apygardos teismui nusprendus prievartautojus išteisinti, prokurorai nuleido rankas ir šio nuosprendžio net neskundė, rašo portalas delfi.lt.

Su neteisybe susidūrusi mergaitės motina nusprendė netylėti – moteris kasacine tvarka apskundė prievartautojams palankų nuosprendį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) ir netrukus sulaukė paguodžiančių žinių: teisėjų kolegija panaikino Klaipėdos apygardos teismo verdiktą ir nepilnametės skriaudikus pasiuntė už grotų.

„Taip pat apeliacinės instancijos teismas nepagrįstai nuosprendyje konstatavo nukentėjusiosios laisvą valią lytiškai santykiauti ir tenkinti lytinę aistrą su kaltinamaisiais“, – teismas pažymėjo, kad nukentėjusioji buvo bejėgiškos būklės, tuo pasinaudodami kaltinamieji atliko prieš ją prievartinius lytinius veiksmus.

Teismas nusprendė, kad Plungės rajono gyventojas Viktoras Varinauskas už grotų turės praleisti 8, o jo bendrai Nerijus Sauka ir Marius Piktužis – po 6 metus. Be to, prievartautojai nukentėjusiajai mergaitei privalės sumokėti 30 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

 





NAUJAUSI KOMENTARAI

komentaras

komentaras portretas
ot teisingumas! Dirba be priekaistu!

ragana

ragana portretas
nu jau tijkrai jau lietuvoj teisingumas tai neturiu ka pasakyti is vis kam tada tie teismai.nk.eina kas ka norim tas ta darom

tata

tata portretas
ko tik nepadarys motina del savo dukters
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių