Vyras tvirtina pavogęs J. Strausso ir J. Brahmso dantis

Iš kapaviečių dviejų garsių pasaulio kompozitorių dantis pavogęs vyras teigia, kad nori įkurti muziejų.

Tariamasis vagis čekas, kuris apie savo nusikaltimus pasigyrė internete, teigia norintis eksponuoti žymius dantis ir protezus, kuriuos pavogė ne tik iš Austrijos valso karaliaus Johanno Strausso ir vokiečių romantiko kompozitoriaus Johanneso Brahmso, bet ir iš šimtų kitų kapų, praneša austrianindependent.com.

Austrijos policijai apie nusikaltimą pranešta po to, kai kapų plėšikas paviešino filmuotą medžiagą, kurioje galima matyti, kaip jis nustumia vieno kompozitorių kapus dengiančią plokštę ir išima kaukolę. Tuomet jis replėmis išima dantį.

Vyras tvirtina plėšdamas kapus surinkęs šimtus kaukolių ir protezų, tačiau kai apie tai dar 2008 metais Vienos kapinių prižiūrėtojai pranešė policijai, ši nusprendė, kad tyrimo pradėti neverta. Anot vietos žiniasklaidos, pareigūnams neatrodė, kad padaryta kokios nors žalos.

Nauji įrodymai apie tai, kad gali būti išniekinta ir daugiau kapų, privertė policiją tyrimą atnaujinti. Spaudimas išaugo ir tuomet, kai istorija apie žymių dantų vagį pasirodė perkamiausio Austrijos laikraščio puslapiuose.


Šiame straipsnyje: dantysvagystėvagis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių