Vyras nušovė kaimynų šunį, kuris nusišlapino jo kieme

Teismas nubaudė du Anykščių rajono gyventojus už žiaurų elgesį su gyvūnais, prokurorai prašo nubausti dar vieną.

Teismas už stirnos jauniklio žūtį kilpoje anykštėnui  R.G. paskyrė 520 litų baudą, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Leliūnų kaimo 54 metų gyventojas R.G., pavasarį Debeikių seniūnijos miške paspendęs penkias kilpas, buvo sulaikytas atėjęs pasiimti laimikio – vienoje jų nukankinto stirnos jauniklio savo gimtadienio vaišėms.

Specialistai nustatė, kad galvą į metalinę kilpą įkišusiam ir besistengiančiam ištrūkti iš jos žvėreliui viela vis stipriau veržė kaklą, kol jis kankindamasis pasismaugė.

Nuteistajam už medžioklę draudžiamais įrankiais ir draudžiamu metu taip pat buvo paskirta 3000 litų administracinė bauda, teko atlyginti gamtai padarytą 318 litų žalą už neteisėtai sugautą stirną.

Teismas už žiaurų elgesį su gyvūnu – spąstuose suluošintą lapę pripažino kaltu to paties Leliūnų kaimo 36 metų gyventoją D.R. ir teismo baudžiamuoju įsakymu paskyrė jam prokurorės pasiūlytą bausmę –  1950 litų baudą.

Į Gečio upelio pakrantėje sausio pradžioje D.R. pastatytus, draudžiamus medžioklėje naudoti dvejus lankinius spyruoklinius (neselektyvius) spąstus įkliuvo lapė. Spąstai sulaužė jai koją, gyvūnas buvo sužalotas, stengdamasis ištrūkti iš spąstų žvėrelis išseko, patyrė didelį skausmą ir kankinosi.

Nešinas dar dvejais spąstais, D.R. buvo sulaikytas nusikalstamos veikos darymo vietoje, kai atėjo ieškoti neteisėtos medžioklės grobio ir statyti naujus spąstus.

Lapė buvo išlaisvinta iš spąstų ir paleista anksčiau atvykusių aplinkosaugos darbuotojų.

Panevėžio apygardos prokuratūros Anykščių rajono apylinkės prokuroras Romualdas Prokopavičius, parašęs apeliacinį skundą, prašo panaikinti pirmosios instancijos teismo nutartį, kuria buvo išteisintas A.D., iš pneumatinio šautuvo paleidęs šovinį į šunį, anot prokurorų, be jokios rimtos priežasties – kaimynų augintinis, bėgdamas pro šalį, nusišlapino jo kieme.

Pašautas šuo, cypdamas iš didelio skausmo, pabėgęs dar kankinosi, kol nugaišo.

Prokuroro nuomone, A.D. neturėjo jokios pateisinamos ir būtinumo pagrįstos priežasties nušauti šunį, be rimtos priežasties iš šautuvo šaudamas į gyvūną jis parodė abejingumą gyvūnijai, pademonstravo nepateisinamą negailestingumą ir savivalę jo atžvilgiu – ėmėsi kraštutinės priemonės – atimdamas gyvybę gyvūnui pasielgė žiauriai.

Prokuroras prašo pripažinti A.D. kaltu, paskirti 1300 litų baudą ir atlyginti augintinio šeimininkui padarytą 300 litų turtinę žalą.

Prieš trejus metus kėdainiškių šeima neteko bokserio, kurį iš sodo išvestą pabėgioti į pamiškę pakirto šūvis, paleistas iš medžiotojų bokštelio.

Kėdainių apylinkės teismas šią bylą numato toliau nagrinėti spalio mėnesį.

Asmuo, kuris žiauriai elgėsi su gyvūnu, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, arba kankino gyvūną, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau net juokinga

Jau net juokinga portretas
Tai atseit jei kazkoks kaimynu suo, nuosproga, man kiekviena diena atbega, ir pritersia mano kiema as nieko negaliu daryti? Gal tvora pasistatyti? O gal man ji negrazi. Itariu daug kas butu taip pat pasiielges jei neprasyti sunekai lystu i jusu privacias valdas ir dergtu. Moralas toks, kad patys saugokit savo gyvunus o ne paskui kreipkites i policija ieskodimo uztarimo savo kvailumo pasekmems.

Manau ir piktinuosi .

Manau ir piktinuosi . portretas
Sunis riskite,o nakti uzdarykite patalpoje,kad saugotu namus ,om\ne gatve einancius.Jau nuo sunu nebegalima ramybes tureti nei diena ,nei nakti.Myliu gyvunis,bet jeigu ji turi tai atsakai,kad netrukdytu kaimynui.Atsakomybe turetu nesti ir gyvunu semininkai.Piktinuosi ,kad del kaimynu sunu negaliu nakti pamiegoti.

gal

gal portretas
kaimynas megsta svara ir jam nepatinka,kai svetimi sunekai slapinasi jo kieme......
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių