Vokietijoje telefonu sukčiauja lietuviai

Pastaruoju metu Vokietijoje užfiksuotas ne vienas atvejis, kai gyventojai nukenčia nuo telefoninių sukčių, skambinusių Lietuvai priklausančiais telefono numeriais. Telefoniniai sukčiai renkasi rusų kalbą suprantančias aukas.

Praėjusį ketvirtadienį Lėbenšteto miestelyje gyvenantis 48 metų vyras sukčiui atidavė 2 tūkst. eurų (6,9 tūkst. litų). Nukentėjusysis patikėjo, kad jam skambina į avariją papuolęs sūnus. „Sūnaus" nurodytu telefonu susisiekęs su tariamu policininku tėvas išgirdo, kad sūnui išpirkti reikia 10 tūkst. eurų (34,5 tūkst. litų). Neturėdamas tokios sumos pinigų, vyras atidavė tiek, kiek sugebėjo tuo metu surinkti.

Policija išaiškino, kad telefono numeris, kuriuo sukčius nurodė paskambinti į tariamą policijos nuovadą, priklauso Lietuvai.

Spalio 2 dieną Braunšveigo mieste sukčius telefonu išviliojo 800 eurų (2760 litų) iš aštuonerių metų  mergaitės. Tuomet Vokietijos policija įspėjo gyventojus dėl pasitaikančių sukčiavimų telefonu, tačiau nepaisant to, jie kartojasi.

Sukčiai nurodo lietuviškos kortelės arba lietuvišką laidinio telefono numerį, kuriuo prašo paskambinti, kad būtų galima padėti į autoavariją ar kitokią nelaimę  patekusiam šeimos nariui. Paskambinę nurodytu telefonu žmonės išgirsta, kad norint išgelbėti į nelaimę patekusį asmenį nuo kalėjimo ar kitokios bausmės, reikia sumokėti didelius pinigus.

Hanoveryje tokiu būdu buvo apgauti trys žmonės. Vienas sukčiams sumokėjo 5 tūkstančius, o kiti - po 2 tūkstančius eurų. Dar du žmonės nesumokėjo reikalaujamų pinigų, nes jų neturėjo.

Du Štrausbergo miestelio gyventojai, sulaukę įtartinų telefono skambučių, apie juos pranešė policijai



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių