Vokietijoje – profesionalių valkatų gaujos

Artėjant Kalėdoms Vokietijos miestus užplūdo gausybė profesionalių išmaldos rašytojų. Policijos duomenimis dauguma jų – Rumunijos piliečiai.

Pirmieji išmaldos kaulytojai Vokietijoje, Vokiečių žiių tarnybos Deutsche Welle duomenimis, pasirodė dar praėjusių metų vasarą, tačiau dabar atvykėlių iš pietryčių Europos  veikla tapo ypač aktyvi. Kelno policijos duomenimis Rumunijos piliečiai šiame mieste padaro 6 proc. nuo visų nusikaltimų skaičiaus.

Vokiečių teisėsaugai pavyko išsiaiškinti, kad išmaldos prašytojai yra kontroliuojami gerai organizuotų nusikalstamų gaujų, o „elgetos“ priversti savo bosams mokėti duoklę. Vietiniai benamiai yra išvaikomi, o atykėliai iš Rumunijos prieš šventes imasi kontroliuoti pačias „pelningiausias“ miesto vietas.

Jeigu elgetaujant nėra surenkama pakankamai pinigų, valkatos yra verčiami vogti pinigines ir brangesnius daiktus iš praeivių.

Elgetos iš Rumunijos gyvena apleistuose pusrūsiuose po 20 žmonių, o jų vadeivos turi nekilnojamo turto prestižiniuose Kelno rajonuose ir savo „darbninkus“ vizituoja važinėdami prabangiais automobiliais.

Prašyti išmaldos Vokietijoje įstatymai nedraudžia.


Šiame straipsnyje: valkatosRomai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekas

Niekas portretas
Aš ne rasistas, bet tokie rumunai ir juos panašūs valkatos nori-nenori verčia tapti rasistu.

O

O portretas
As kazin ko nesuprantu,kodel autorius juos vadina ismaldos rasytojais.

Darbninkas

Darbninkas portretas
Cia stankunaites profesija ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių