VMI: rusiškų cigarečių ir alkoholio laikyti namuose galima mažiau

Valstybinė mokesčių inspekcija primena, jog nuo rugpjūčio 1 d. sugriežtinus fiziniams asmenims taikomą alkoholio produktų ir tabako gaminių gabenimo ir laikymo Lietuvoje tvarką, gyventojai, namuose laikantys tabako gaminių ir alkoholinių gėrimų atsargas viršijančias naujai patvirtintas leistinas normas, jas turi deklaruoti savo teritorinėje mokesčių inspekcijoje, pateikdami deklaracijos formą.

VMI informuoja, jog siekiant užkirsti kelią nelegaliai prekybai iš trečiųjų šalių įvežamu tabaku ir alkoholiu, ūkio ministro įsakymu nuo rugpjūčio 1 d. vienam asmeniui leidžiama laikyti 20 pakelių cigarečių (buvo leidžiamų 100 pakelių), 100 vienetų cigarilių (vietoj 400), 50 vienetų cigarų (vietoj 200), 0,5 kg rūkomojo tabako (vietoj 1 kg), 50 litrų vyno (vietoj 100) ir 10 litrų spiritinių gėrimų (vietoj 20).

Didesnį cigarečių kiekį namuose ar kitoje vietoje leidžiama laikyti tik tuo atveju, jei vieno pavadinimo cigarečių kiekis neviršys 2 pakelių (vietoj 10).

Įsakymo nuostatos dėl leidžiamų laikyti ir gabenti alkoholio ir tabako gaminių iš Europos Sąjungos valstybių nesikeičia.

VMI ragina gyventojus, kurių laikomos tabako gaminių ir alkoholio atsivežtų iš trečiųjų šalių atsargos yra didesnės nei nustatyta, savanoriškai jas deklaruoti teritorinėje AVMI.

Užpildydami deklaracijos formą fiziniai asmenys patvirtina, jog atsivežti alkoholio ir tabako gaminiai yra skirti asmeninėms reikmėms ir laikomi teisėtai. Informavus (pateikiant deklaraciją) apie turimo alkoholio ir tabako gaminius, kurių kiekis yra didesnis nei kad numatyta įsakyme, jų laikymas yra leidžiamas.

Fiziniai asmenys, nepranešę apie laikomas akcizines prekes iš trečiųjų šalių, paaiškėjus bus traukiami atsakomybėn teisės aktų nustatyta tvarka.     

Informaciją apie laikomų ir gabenamų akcizinių prekių deklaravimą pateikta VMI interneto svetainėje www.vmi.lt, o į iškilusius klausimus mokesčių mokėtojams atsakys Mokesčių informacijos centro specialistai, paskambinus telefonu 1882.


Šiame straipsnyje: cigaretėsalkoholiskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių