V.Juozapaičiui grasinusios Radži gerbėjos teismas nepagailėjo

Radži gerbėjai Raisai Šarkienei taip ir nepavyko įrodyti, jog ji negrasino operos solistui Vytautui Juozapaičiui, o jos prisipažinimas apie mobiliuoju telefonu išsiųstą žinutę yra policijos jėga išgautas.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija atmetė R.Šarkienės kasacinį skundą, kuriuo ji prašė ją išteisinti bei panaikinti Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nuosprendį bei apeliacinį skundą nagrinėjusio Vilniaus apygardos teismo nutartį.

Grasinančios žinutės į savo mobilųjį telefoną V.Juozapaitis sulaukė 2008 m. gegužės 6-osios vakarą. Kaip vėliau jis pasakojo teisme, žinutė atkeliavo apie 22.37 val. jam kartu su žmona apsipirkinėjant prekybos centre. „Perskaičiau, pradėjo rankos, kojos drebėti“, - prisiminė solistas, iškart pagalvojęs, jog grasinimai gali būti susiję su namie tėvų laukiančia dukra.

Vėliau paaiškėjo, kad dukra čia nieko dėta. Buvo nustatyta, kad žinutę iš savo draugės sūnaus mobiliojo telefono išsiuntė R.Šarkienė, užpykusi, kad tądien konferencijų ir pramogų centre „Forum Palace“ filmuojant laidą „Žvaigždžių duetai“, V.Juozapaitis negailestingai iškritikavo jos mylimą Radžį.

„Staigiai noriu pasakyt! neturėjot problemu ju bus! mes gi jus ispejom!!! ar jums neatrodo, kad gyvenat, apsauga turi glusai! kartoju paskutinis buvo ispejimas! duodu laiko džiaugtis gyvenimu jei norit tureti seima o ne karstus cia ne juokai ponas soliste! kriksto mama!!! perspejom! mes jus stebim! sekmes. iki kito karto jei gyvas dar busit, “, - rašė įpykusi moteris (žinutės kalba netaisyta - red. past.).

Vėliau jau nagrinėjant bylą Vilniaus -1-ajame apylinkės teisme, R.Šarkienė aiškino, jog šią žinutę siuntė ne ji, esą policijos pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu ją privertė prisipažinti.

Teismas Radži gerbėja nepatikėjo. 2009 m. balandžio 17 d. R.Šarkienė. pripažinta kalta ir nuteista laisvės apribojimu šešiems mėnesiams, įpareigojant nuo 22.00 val. vakaro iki 6.00 val. ryto būti namuose, jei tai nesusiję su darbu, per du mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos pradėti dirbti ar užsiregistruoti darbo biržoje.

Taip pat iš R.Šarkienės priteista 10 tūkst. litų V.Juozapaičiui neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendžiu nepatenkinta moteris jį apskundė Vilniaus apygardos teismui. Čia R.Šarkienė bandė teisėjus įtikinti, jog yra labai svarbi asmenybė - dviejų visame pasaulyje garsių televizijų korespondentė, tačiau teismui tai įspūdžio nepadarė.

Radži gerbėja dar kartą buvo pripažinta kalta, tačiau atsižvelgus į jos finansinę padėtį, nukentėjusiajam priteista neturtinė žala buvo sumažinta dvigubai - iki 5000 litų.

R.Šarkienė pasinaudojo savo teisėmis ir nutartį apskundė kasacine tvarka, tačiau dar kartą turėjo nusivilti.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas akcentavo, jog byloje nustatyta, kad kitam asmeniui priklausančiu mobiliojo ryšio telefonu grasinamo turinio pranešimą nukentėjusiajam atsiuntė R.Šarkienė, o šios žinutės turinyje nėra jokių dviprasmybių, tekstas aiškus ir akivaizdus, susietas su karstais, mirtimi.

„Grasinimas buvo efektyvus ir paveikė nukentėjusiojo psichinę būseną. Nukentėjusysis grasinimą suvokė kaip realų pavojų savo ir šeimos gyvybei, juo labiau kad grasinimas buvo anoniminis, skirtas ne tik jam, bet ir jo šeimai, o telefono numeris iš karto po grasinamo pranešimo gavimo tapo nepasiekiamas ir nebuvo galimybės įvertinti grasinančio asmens ketinimų. Grasindama nuteistoji suvokė savo elgesio bauginamąjį pobūdį ir norėjo nukentėjusiajam sukelti mirties baimės jausmą“, rašoma teismo nutartyje.

Šis Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimas yra neskundžiamas. Jam įsiteisėjus, pasilinksminimus mėgstanti R.Šarkienė, kaip ir žadėjo pirmosios instancijos teisme, koncertus turės rengti namuose.

V.Juozapaitis iš R.Šarkienės priteistus pinigus buvo žadėjęs paaukoti Panevėžio vaikų namams, kuriuose užaugo jam grasinusios moters mylimas atlikėjas Radži.


Šiame straipsnyje: šarkienėjuozapaitisRadži

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių