Vilniuje sulaikyti du įtariami kišenvagiai

Antradienį Vilniuje, šalia Trakų gatvėje esančios kavinės, sostinės policijos pareigūnai sulaikė du įtariamus kišenvagius.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, 1980 metais gimęs A.D. ir 1988 metais gimęs J.K.G. įtariami iš vilnietės pavogę piniginę su pinigais ir įvairiomis mokėjimo kortelėmis.

Įtariamieji buvo pristatyti į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiąjį policijos komisariatą. Jų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Pareigūnai ragina gyventojus atidžiau saugoti savo daiktus susibūrimo vietose, visuomeniniame transporte. Ypač budrūs žmonės reikėtų būti visuomeniniame transporte, kai autobusu ar troleibusu važiuoja daug keleivių, t. y. ryte, per pietus ir vakare.

Pareigūnai pataria: jei per spūstį suspaudžiama kuri nors kūno dalis, žmonės turi būti budrūs, nes neretai kišenvagiai, dirbdami grupėmis, dirbtinai sukelia grūstį. Be to, asmenys neturėtų vertingų daiktų (piniginių, MP3 grotuvų, mobiliųjų telefonų) laikyti kuprinėse ar rankinėse už nugaros, nes jas prapjovus, daiktus lengva pasiekti. Taip pat patariama pinigines su dokumentais ir pinigais laikyti striukių vidinėse kišenėse ar sunkiau pasiekiamose krepšio vietose, rankines laikyti ir nešioti priekyje.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių