Vilniuje sulaikyti 9 su narkotikų platinimu galimai susiję asmenys

Lapkričio 22–24 dienomis sostinės policija sulaikė 9 su neteisėta narkotikų apyvarta galimai susijusius asmenis.

Lapkričio 22 d. buvo sulaikyti 4 įtariamieji. Du iš jų policijai žinomi kaip aktyvūs narkotikų platinimo tinklo nariai – G. B. (gim. 1956 m.) ir S. J. (gim. 1973 m.). Jie kvaišalus platino per savo buto, esančio pirmame aukšte, lango orlaidę.

Tokios nusikaltėlių atsargumo priemonės pastaruoju metu dažnai naudojamos Vilniaus mieste,  ypač romų tabore. Neatverdami durų, įstatymo pažeidėjai pasilieka daugiau laiko prieš sulaikymą sunaikinti turimus narkotikus ir nepalikti nusikalstamos veikos įrodymų. 

G. B. ir S. J. namuose pareigūnai aptiko tablečių ir ampulių su psichotropinėmis medžiagomis, maišelių ir platinimui paruoštų lankstinukų su amfetaminu – vadinamųjų „čekių“, maišelius su heroinu bei kanapėmis, 15 mobiliojo ryšio telefonų, pinigų smulkiomis kupiūromis, narkotikų dozavimo ir svėrimo priemonių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 260 str. G. B. teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

Lapkričio 23 d. turėdami informacijos apie narkotikų platinimą Fabijoniškių mikrorajone, NKS pareigūnai surengė policinę operaciją, sulaikydami 2 su neteisėta narkotikų apyvarta susijusius asmenis, turėjusius lankstinukus su ,įtariama, heroinu. Sulaikytas ir šiuos narkotikus jiems galimai tiekęs A. N. (gim. 1992 m.). Tęsiant operaciją,  buvo rasta 20 porcijomis fasuotų, įtariama, heroino dozių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 260 str.  Lapkričio 24 d. Širvintose buvo sulaikytas A. N. bendrininkas, narkotikų tiekėjas.

Lapkričio 24 d., įtariant narkotikų platinimu, sostinėje buvo sulaikytas - J. S. (gim. 1978 m.) kuris, bandydamas išvengti sulaikymo, pasipriešino policijos pareigūnams. Pas J. S. rasti polietileniniai maišeliai su heroinu, apie 500 Lt smulkiomis kupiūromis. J. S. teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

Pareigūnai pastebi, kad narkotikus platinantys įstatymų pažeidėjai vis dažniau fiziškai priešinasi policijos pareigūnams, o jų namuose paprastai randama daugybė žmonėms žaloti skirtų įnagių – beisbolo lazdų, kastetų, teleskopinių metalinių lazdų ir pan. 

Policija rengiasi tęsti narkotikų pasiūlos mažinimui skirtas operacijas.


Šiame straipsnyje: narkotikainarkotikų platinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių