Vilniuje sučiupti cigarečių kontrabanda įtariami traukinio darbuotojai

Vilniaus geležinkelio stotyje sulaikyti traukinio darbuotojai, kurie įtariami cigarečių kontrabanda.

Policijos departamentas praneša, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) Nusikaltimų tyrimo padalinių pareigūnai, į pagalbą pasitelkę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) prie VRM pareigūnus, organizavo operaciją, kurios metu išardytas Romų tautybės asmenų organizuotas, įsisenėjęs, akcizais apmokestinamų prekių (cigarečių) kontrabandos traukiniais kelias.

Turint informacijos apie numatomą cigarečių, įvežtų į Lietuvą kontrabandos būdu, tranzitu į Charkovą (Ukraina) iš Rusijos Federacijos, Kaliningrado srities vykstančiu traukiniu, išmetimo vietą, pareigūnai iš sraigtasparnio susekė, kaip Lietuvos teritorijoje iš tarptautinio traukinio išmetamas kontrabandinių cigarečių krovinys. Jūrės miestelyje pro traukinio langą ėmė skrieti dėžės, sraigtasparnyje buvę pareigūnai apie tai pranešė kolegoms žemėje.

Sulaikyti Lietuvos piliečiai T. B. (gim. 1973 m.), G. G. (gim. 1971 m.) ir M. B. (gim. 1945 m.), kurie atvyko susirinkti neteisėtai įvežtas cigaretes. Įvykio vietoje pareigūnai aptiko 6 tūkst. 530 cigarečių „VICEROY RED“ pakelių su rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio banderolėmis, kurių vertė viršija 45 tūkst. litų.

Traukiniui sustojus Vilniaus geležinkelio stotyje, sulaikyti minėto traukinio darbuotojai J. J. (gim. 1962 m.) ir R. M. (gim. 1963 m.), turintys Ukrainos pilietybę. Kratų metu traukinio tarnybinėse patalpose aptikti ir paimti nusikaltimo įrankiai.

Sulaikytiesiems asmenims pareikšti įtarimai dėl kontrabandos (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str. 1d.) ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (LR BK 1992 str. 1d.). Kontrabandos organizatoriams gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių