Vilniuje rastos iš stačiatikių cerkvių Latvijoje pavogtos ikonos

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai Vilniuje surengė slaptas operacijas, per kurias rado ir paėmė Latvijoje pavogtas penkias XIX amžiaus ikonas.

Operacijos vykdytos pagal Latvijos kriminalinės policijos teisinės pagalbos prašymą gruodžio pradžioje, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Šios ikonos pavasarį pavogtos Latvijoje iš stačiatikių cerkvių.

Kaimyninės šalies pareigūnai nurodė, kad šiemet pavasarį  ir vasarą jų šalyje nuvilnijo vagysčių iš cerkvių banga. Šių nusikaltimų metu pavogta daugiau kaip 140 senovinių ikonų.

Didžioji dalis pavogtų ikonų, kaip įtariama, realizuota Lietuvoje. Latvijoje dėl šių vagysčių suimtas vienas iš šių nusikaltimų organizatorių Lietuvos pilietis, 42 metų kėdainiškis R.M.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, glaudžiai bendradarbiaudami su Latvijos respublikos kriminalistais, tęsia pagrobtų ikonų paiešką ir prašo kolekcininkų, piliečių, dvasininkų, ką nors žinančių apie Latvijoje pavogtų ikonų realizavimo vietas, ar piliečių įsigijusių tokias ikonas, padėti savanoriškai jas grąžinti teisėtiems savininkams.


Šiame straipsnyje: ikonosvagystėscerkvėsvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių