Vilniuje policija tikrino už J.Pilsudskio kapo rastus daiktus

Policijos išminuotojai šeštadienį patikrino už Vilniaus Rasų kapinėse palaidoto tarpukario Lenkijos vadovo Juzefo Pilsudskio kapo rastus įtartinus daiktus.

Po patikrinimo viduje sprogmenų nerasta, informuoja Policijos departamentas.

Apie 9.55 val. Rasų kapinėse, už J.Pilsudskio kapo pastebėtas plakatas su užrašu „Tomaševski nustok kenkti Lietuvai arba tavo vieta čia“, o vėliau toje pat vietoje rasta kartoninė dėžė su užrašais „lenkai mirs“, „kvieskit mentus“, „atsargiai bomba“, „TNT“.

Įvykio aplinkybės tiriamos.

Šiemet birželį nenustatytiems asmenims išpaišius J.Pilsudskio širdies ir jo motinos kapų antkapius, policija buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą. Tada ant antkapio abiejų pusių dažais buvo nupiešti Gediminaičių stulpai.

Lenkijoje J. Pilsudskis aukštinamas dėl indėlio atkuriant nepriklausomą Lenkiją po Pirmojo pasaulinio karo, bet Lietuvoje jo atminimas yra kontroversiškas dėl Vilniaus krašto užgrobimo jėga.


Šiame straipsnyje: Pilsudskio kapaskapas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas iš Suvalkų

Juozas iš Suvalkų portretas
Lietuva buvo okupuota trijų diktatorių: Pilsudskio, Stalino ir Hitlero. Visi kankino ir žudė lietuvius. Man įdomu ar jeigu būtų panašiai pasielgta su kitais Lietuvos skriaudikais , policija taip pat įnirtingai ieškotų "nusikaltėlių“?(sic).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių