Vilniečiai automobilio bagažinėje vežė nelegalą

Pasienyje su Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė tris Vilniaus gyventojus, kurie lengvojo automobilio bagažinėje gabeno nelegalą - čečėnų tautybės Rusijos pilietį.

Šis sieną su Baltarusija neteisėtai perėjo atbulas, taip nesėkmingai bandydamas suklaidinti pasieniečius.

Antradienį Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Širvių atraminiame punkte patikrino Šalčininkų link vykusį lengvąjį automobilį "Mitsubishi Lancer".

Šis punktas įrengtas prie pat sienos su Baltarusija, Šalčininkų rajone, judrioje sankryžoje prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą. Čia visą parą budintys pasieniečiai tikrina į abi puses vykstančių visų rūšių transporto priemonių ir asmenų dokumentus.

Patikros metu pasieniečiai nustatė, kad automobilį "Mitsubishi Lancer" vairavo tvarkingus asmens ir mašinos registracijos dokumentus turinti 27 metų Vilniaus gyventoja. Kartu su ja kaip keleiviai vyko dar du sostinės gyventojai - 29 metų vyras ir 34 metų moteris. Jų turėti asmens dokumentai taip pat buvo nepriekaištingi.

Tą patį automobilį, įvažiuojantį į Dieveniškių kilpą, pasieniečiai jau buvo tikrinę antradienio rytą. Tuomet jame neaptikta nieko įtartino.

Šįkart VSAT pareigūnai paprašė automobilio vairuotojos atidaryti bagažinę, kurią ketino apžiūrėti. Moteriai pakėlus bagažinės dangtį joje pasieniečiai pamatė susirangiusį vyrą. Pareigūnai nustatė, kad sulaikytasis yra 38 metų čečėnų tautybės Rusijos pilietis. Pas jį rastas minėtos šalies piliečio pasas.

Pasieniečiams aptikus bagažinėje gabenamą nelegalą, mašinos keleivė, 34 metų moteris, subtiliomis užuominomis neva bandė "tartis" su VSAT pareigūnais. Žodžiu įspėta apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę už panašius veiksmus, ji liovėsi kalbinti pasieniečius.

Pareigūnai jau buvo nustatę, kad bagažinėje gabentas nelegalas neteisėtai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą miškingoje vietoje. Už kelių šimtų metrų jo jau laukė automobiliu atvykusi trijulė, netrukus įkliuvusi Širvių punkte.

Beje, sienos pažeidėjas mėgino nesėkmingai gudrauti - kontrolinę pėdsakų juostą jis perėjo atbulomis, taip tikėdamasis, kad įspaudus aptikę pasieniečiai pamanys, jog eita į Baltarusijos pusę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Dar vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną.

Visi sulaikytieji uždaryti į areštinę. Automobilis laikinai saugomas VSAT Vilniaus rinktinėje.


Šiame straipsnyje: nelegalaskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių