Vilniaus turgavietėse gaudė vaistų prekeivius

Policijos pareigūnai, trečiadienį tikrindami Naujosios Vilnios ir Karoliniškių turgavietes bei jų prieigas, išaiškino tris nelegalius vaistų pardavėjus, vienas jų prekiavo ir kontrabandiniais rūkalais.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai minėtas turgavietes ir jų prieigas tikrinto siekdami išaiškinti prekybos viešosiose vietose ir turgavietėse taisyklių pažeidimus, vaistinių preparatų prekybos be licencijų atvejus, užkardyti akcizais apmokestinamų prekių laikymo, naudojimo, gabenimo ar realizavimo tvarkos pažeidimus.

Karoliniškių turgavietėje buvo sulaikyta 1967 metais gimusi J.J., kuri vaistais prekiavo neturėdama licencijos. Pas moterį iš viso rastos 154 tabletės.

Naujosios Vilnios turgavietėje sulaikyta dar viena moteris, nelegaliai prekiavusi vaistais. Pas 1963 metais gimusią B.L. rasta 235 tabletės vaistų „Aspirin“, „Validol“, „Askofin“.

Naujosios Vilnios turgavietėje pareigūnai sulaikė vyrą - 1961 metais gimusį J.S., kuris prekiavo ne tik vaistais, bet ir kontrabandiniais rūkalais. Pas jį rasti 84 pakeliai „Premjer“ cigarečių be Lietuvoje privalomų banderolių.

Kiek vėliau pareigūnai patikrino internete platinamus skelbimus apie parduodamus vaistinius preparatus ir sulaikė pažeidėjus M.N., gimusį 1981 metais, bei J.K., gimusią 1990 metais. Abu jie nelegaliai pardavinėjo potenciją skatinančius vaistus „Viagra“ ir jų pakaitalus. Pas moterį rastos šešios, pas vyriškį – 16 tablečių.

Vertimasis su vaistais susijusia veikla, kuriai reikalinga licencija, be licencijos ar kitokiu neteisėtu būdu, jeigu tai nesukėlė sunkių pasekmių ar nebuvo daroma stambiu mastu, užtraukia baudą fiziniams asmenims nuo 500 iki 1 tūkst. litų su vaistų ar medicininės paskirties produktų konfiskavimu ar be konfiskavimo, baudą juridinių asmenų vadovams – nuo 3 tūkst. iki 6 tūkst. litų su vaistų konfiskavimu ar be jo.


Šiame straipsnyje: vaistairūkalainelegali prekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių