Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė cigarečių krovinį ir 3 vyrus

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė daugiau kaip 100 tūkst. litų vertės kontrabandinių rūkalų krovinį, su jo gabenimu siejamus tris Vilniaus rajono gyventojus ir du automobilius.

Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešimo, šeštadienį Vilniaus rinktinės pareigūnai ties Vilniaus rajono Tvankiškių kaimu, už puskilometrio nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, pastebėjo du įtartinus asmenis. Jie ėjo į šalies gilumą.

Abu vyrus pasieniečiai sulaikė. Paaiškėjo, kad tai – 32 ir 49 metų Vilniaus rajono gyventojai. Vietovę tikrinęs pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi netoli šios vietos aptiko dėžę baltarusiškų cigarečių.

Tęsiant vietovės apžiūrą, už 200 metrų nuo valstybės sienos pareigūnai rado mikroautobusą „Volkswagen Transporter“ su lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Jame pasieniečiai aptiko polietileno plėvele aptrauktą 31 dėžę cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Netrukus Tvankiškių kaimo prieigas žvalgę pasieniečiai patikrinti sustabdė vietos keliu važiavusį visureigį „Nissan Terrano“. Jį vairavusį 37 metų Vilniaus rajono gyventoją pasieniečiai po apklausos uždarė į areštinę. Ten pat atsidūrė ir prieš tai sulaikyti du Vilniaus rajono gyventojai.

16 tūkst. sulaikytų cigarečių pakelių vertė skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką siekia 108 tūkst. litų. Šie rūkalai ir abu automobiliai saugomi Vilniaus rinktinėje. Dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių