Vilniaus prokurorai atmetė Venckų skundus (papildyta)

Ketvirtadienio rytą Drąsiaus Kedžio dukters globėjai Neringa ir Aidas Venckai gavo atsakymą iš Vilniaus apygardos prokuratūros. Jų skundai atmesti.

Nors skundai, kuriais Venckai skundė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro Ramūno Šileikos nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą mergaitės motinos Laimutės Stankūnaitės, jos sesers Violetos Naruševičienės, teisėjo Jono Furmanavičiaus atžvilgiu bei sušvelninti įtarimus Andriui Ūsui buvo adresuoti šios prokuratūros vyriausiajam prokurorui Ramučiui Jancevičiui, atsakymo sulaukta iš jo pavaduotojo Brunono Maculevičiaus.

15 lapų išdėstytoje nutarime atmesti absoliučiai visi Venckų prašymai. „Mes buvome pateikę daug motyvų, tačiau prie kiekvieno parašyta: atmesti, atmesti, atmesti“, - portalui sakė N.Venckienė.

Kokiais motyvais prokurorai vadovaujasi atmesdami skundus, N.Venckienė nepasakė, pasiteisinusi, jog kol tyrimas dar nebaigtas, to negali atskleisti.

Kaip jau rašėme apskųsti R.Šileikos nutarimą galėjo abu Venckai. N.Venckienė kaip mergaitės įstatyminė globėja, o A.Venckus kaip jos ir jos tėvo advokatas. Jie šia teise pasinaudojo.

Prokuratūros įstatymo 15 straipsnyje numatyta, kad tokiais atvejais skundus galima paduoti aukštesniam prokurorui, todėl N.Venckienė savo skundą adresavo laikinai Generalinio prokuroro pareigas einančiam Raimondui Petrauskui, o A.Venckus - R.Jancevičiui.

Antradienį N.Venckienė sulaukė laiško iš Generalinės prokuratūros, kad jos skundas persiųstas į Vilniaus apygardos prokuratūrą.

„Kokiais tempais viskas daroma, penktadienį Generalinė prokuratūra išsiuntė skundą į apygardos prokuratūrą, o ši jau antradienį nusprendžia, jog skundus reikia atmesti. Vien mano skunde motyvai išdėstyti 60 lapų, įdomu kada jie spėjo viską išanalizuoti“, - stebisi mergaitės globėja.

Vis dėlto Venckai rankų nuleisti neketina. Per 14 dienų šią B.Maculevičiaus pasirašytą nutarimą jie gali apskųsti ikiteisminio tyrimo teisėjui. „Skųsime, o kas mums daugiau belieka“, - sakė N.Venckienė.

Venckų teigimu, byloje yra pakankamai duomenų, kad mergaitė buvo prievartauta, todėl jų nuomone, tai darę asmenys privalo būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių