Vilniaus picerijose – nelegalūs darbuotojai ir algos „vokeliuose“

Mokesčių inspektoriai ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai vienoje Vilniaus picerijoje nustatė, kad atlyginimai čia mokami „vokeliuose“ – padalinio vadovo kabinete rasti įvairiomis kupiūromis surūšiuoti pinigai ir darbuotojų sąrašai su nurodytomis sumomis.

Operatyvūs patikrinimai vienu metu atlikti visame picerijų tinkle. ''Vokelių'' mokėjimo vietoje rasta daugiau nei 25 tūkst. litų grynųjų pinigų, paruoštų išmokėti. Netoliese aptikti ir neapskaitytų pajamų „registrai“.

Šiuos sąrašus nuodugniai tyrinėja FNTT, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Nemačiau jokios sutarties ir nežinau kokiu pagrindu esu įdarbintas. Negaliu pasakyti ar dirbu pilnu etatu, ar ne“, – Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pranešime cituojamas picerijos darbuotojas.

Dar pavasarį Mokesčių inspekcijos perspėtas, kad jo veikla kelia įtarimų, picerijos tinklo savininkas žadėjo ištaisyti trūkumus, tačiau dabar įkliuvo su įkalčiais.

Pasak Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pranešimo, per patikrinimą atsirado ir daugiau ''vokelyje'' gaunamo atlyginimo liudytojų. Mažiausiai trys darbuotojai mokesčių inspektoriams tvirtino nežiną, koks darbo užmokestis jiems rodomas įmonės apskaitoje. Inspektoriai minėtoje picerijoje nustatė ir nelegaliai dirbančių darbuotojų.

Patikrinimas picerijų tinkle atliktas ne atsitiktinai. Dar šių metų gegužės mėnesį mokesčių inspektoriai šią įmonę įvertino kaip rizikingą ir apie kalbėjo su vadovu. Išklausęs mokesčių inspektorių pastabas ir abejones dėl įmonės veiklos skaidrumo, pastarasis žadėjo reaguoti ir ištaisyti galimus trūkumus. Minėtos įmonės vadovas inspektoriams pristatė raštišką įsakymo kopiją, kuria įsipareigojo darbo užmokestį savo darbuotojams pakelti 100 procentų.

Pateikęs raštą, verslininkas mokesčių inspekcijai nustojo teikti deklaracijas apie išmokamą darbo užmokestį ir išskaičiuotus mokesčius. Vilniaus apskrities VMI, nuolat stebėdama minėtos picerijos teikiamus rodiklius, atliko pakartotinę analizę bei priėmė sprendimą atlikti operatyvų patikrinimą.

Šiuo metu skaičiuojama valstybei padaryta žala – kiek bendrovė nuslėpė pajamų ir mokesčių.


Šiame straipsnyje: FNTTsukčiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Čili

Čili portretas
Čia Čili picą patikrino? nea?...stogas turbūt per geras...tegul patikrina :)

k.j

k.j portretas
Nuo to valdziai reikia ir pradeti, o neisgalvoti nauju mokesciu. Juk ne vien picerijose algos mokamos vokeliuose.

negi

negi portretas
visiems aisku ir zinoma kad ne tikvlniuje bet ir kaune visose kavineseir picerijose atlyginimai mokami vokeliuose uz perdirbtas valandas niekas nemoka o kaip kuriose kavinese padavejai dirba tik uz arbatpinigius ir dar daug ydomiu dalyku vyksta. turiu drauge kuri taipdirba todel zinau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių