Vilniaus oro uoste sulaikyti trys ieškomi lietuviai

Vilniaus oro uoste Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams per parą įkliuvo trys lietuviai, kurių dėl įvairių priežasčių ieškojo teisėsaugininkai.

Antradienį ryte Vilniaus oro uoste pasieniečiai patikrino reisu į Airijos miestą Korką ketinusių vykti asmenų dokumentus. Kontrolės metu paaiškėjo, kad 51 metų Telšių gyventoja nuo praėjusių metų rugpjūčio yra ieškoma Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų. Nustatyta, kad moteris vengia atlikti jai paskirtą arešto bausmę.

Pasak VSAT pranešimo, apie jos sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui ir neleido moteriai vykti per valstybės sieną. Tą pačią dieną ji perduota atvykusiam policijos pareigūnų konvojui.

Popiet pasieniečiai gavo informacijos, kad iš Kopenhagos atvykstančiame lėktuve yra iš Danijos už šioje šalyje padarytus teisės pažeidimus išsiunčiamas Lietuvos pilietis.

Tikrinimo metu VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad užsienio šalies teisės aktams nusižengęs 49 metų Kauno gyventojas nemalonumų su teisėsauga turi ir Lietuvoje. Nuo 2010-ųjų vasaros šio vyro, kuris yra įtariamas nusikaltimo padarymu, ieško Kauno policija. Sulaikytasis perduotas paieškos iniciatoriaus pareigūnams.

Antradienį vakare sostinės oro uoste sulaikytas reisu iš Dublino atvykęs 34 metų Klaipėdos gyventojas.

Dokumentų kontrolės metu pasieniečiai nustatė, kad vyro nuo praėjusių metų spalio mėnesio ieško Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Išsiaiškinta, kad uostamiesčio gyventojas turi finansinių įsipareigojimų ir vengia mokėti lėšas.

Sulaikytąjį VSAT pareigūnai perdavė oro uoste budintiems policininkams.


Šiame straipsnyje: areštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių