Iš „Vilniaus Doletos“ pavogta komercinės paslapties informacija

Trečiadienio naktį, apie 3 val., vagys įsilaužė į Vilniuje Polocko gatvėje įsikūrusios įmonės „Vilniaus Doleta“ biurą. Šios įmonės specializacija - medinių langų gamyba ir pardavimai.

Pasak UAB „Vilniaus Doleta“ vadovo Arno Dilkevičiaus, vagys iš biuro išnešė brėžinius, kompiuterinę, skaitmeninę bei lazerinę įrangą langams matuoti. Brėžiniuose ir kompiuteriuose buvo sukaupta vertinga informacija, susijusi su naujais bendrovės gaminiais, pasiūlymais ir kitomis komercinėmis paslaptimis.

Tiksli žala dar nėra paskaičiuota, tačiau, pasak A. Dilkevičiaus, ji gali viršyti 20 tūkst. litų.

Šiuo metu UAB „Doleta“ ir UAB „Vilniaus Doleta“ Vilniaus apygardos teismui yra pateikusi civilinį ieškinį dėl komercinio UAB „Rūdupis“ šnipinėjimo būdu padarytos žalos atlyginimo. Bendrovė iš konkurentės tikisi prisiteisti mažiausiai 3,4 mln. litų.

UAB „Vilniaus Doleta“ ir UAB „Doleta“ užsiima medinių, aliuminių ir medžio-aliuminio langų, fasadų bei durų gamyba. Bendrovė garsėja unikaliais konstrukciniais sprendimais, aukšta gaminių kokybe. „Doleta“ turi savo atstovybes Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, taip pat Rusijoje, Baltarusijoje, Airijoje, Kazachstane bei Ukrainoje.

Bendrovė savo produkciją eksportuoja į Ukrainą, Izraelį, Graikiją, JAV, Japoniją, NVS šalis, Didžiąją Britaniją, Airiją, Vokietiją, Šveicariją bei kitas Vakarų Europos valstybes.


Šiame straipsnyje: Doletavagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių