Vilkike - trečdalio milijono litų vertės kontrabandinis krovinys

Klaipėdos rajone pasieniečiai sulaikė daugiau kaip 47 tūkst. pakelių baltarusiškų kontrabandinių cigarečių bei tris uostamiesčio gyventojus ir neringiškį.

Sulaikyto rūkalų krovinio vertė – trečdalis milijono litų.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai bei jiems talkinę VSAT Kriminalinių procesų kontrolės organizavimo valdybos pareigūnai Klaipėdos rajono Birbinčių kaime patikrino krovininį automobilį „Renault Magnum“ su puspriekabe.

Puspriekabės grindyse ir lubose įrengtose slėptuvėse pasieniečiai rado daug kontrabandinių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Įtariamieji neringiškis ir du klaipėdiečiai, 47-erių, 52-ejų ir 54-erių vyrai, buvo sulaikyti įvykio vietoje darantys nusikaltimą bendrininkų grupe. Jie iš puspriekabės slėptuvės krovė ir rūšiavo cigaretes, įtariama, siekdami vėliau jas realizuoti.

Vėliau buvo sulaikytas ir šio „Renault Magnum“ vairuotojas – 52 metų Klaipėdos gyventojas.

VSAT pareigūnai automobilio puspriekabėje specialiai įrengtoje slėptuvėje aptiko daugiau kaip 47 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Šio cigarečių krovinio vertė su privalomais sumokėti valstybei mokesčiais yra daugiau kaip 300 tūkst. litų.

Pasieniečiai sulaikė ir automobilius „Volkswagen Golf“ bei „Citroen C5“, kuriais sulaikytieji buvo atvykę į įvykio vietą.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia didelė bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Du iš sulaikytų klaipėdiečių jau ir anksčiau buvo pakliuvę į teisėsaugos akiratį.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas dviem įtariamiesiems skyrė maksimalų 3 mėnesių suėmimą, o kitus du įtariamuosius suėmė  2 mėnesiams ir 20 dienų.

Vilkikas „Renault Magnum“ su puspriekabe, abu lengvieji automobiliai ir cigaretės saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių