Iš viešnamio pabėgusi paauglė beveik metus versta dirbti prostitute

Penktadienį Panevėžio apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje dešimt asmenų pripažinti kaltais dėl prekybos žmonėmis, vaiko pirkimo ar pardavimo, pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, įtraukimo į prostituciją, išžaginimo, poveikio nukentėjusiajam.

Dešimčiai kaltinamųjų – panevėžiečiams V.S., gimusiam 1972 metais, R.M., gimusiam 1974 metais, T.M., gimusiam 1969 metais, D.L., gimusiam 1974 metais, J.N., gimusiam 1981 metais, V. L., gimusiam 1974 metais, D.M., gimusiam 1973 metais, R.V., gimusiam 1974 metais, V.K., gimusiam 1970 metais, ir gargždiškei A.M., gimusiai 1978 metais, – skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo trejų iki 12 metų.

Be to, V.S. apribotos teisės į jam priklausantį automobilį ir pinigines lėšas, R.M. – į automobilį ir žemės sklypą. J.N. skirtas trejų metų ir vieno mėnesio laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas dvejiem metams.

Pasak teismo pranešimo, Biržų rajono gyventoja J.K., gimusi 1980 metais, išteisinta, teismui nenustačius jos veiksmuose nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Pagrindinė bylos nukentėjusioji, prieš kurią padaryta daugiausia nusikalstamų veikų, nusikaltimo metu buvo 16 metų. Paauglė buvo verčiama dirbti prostitute Vokietijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Teismas iš šešių kaltinamųjų priteisė nukentėjusiajai 50 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Kaltinamiesiems inkriminuotos veikos padarytos 2007–2008 metais. Teismas nustatė, kad jie veikė kaip bendrininkų grupė, kiekvienas atliko tam tikrus vaidmenis.

Kaltinamieji pasinaudojo nukentėjusiosios sunkia materialine padėtimi, apgaulingai pažadėjo jai legalų darbą Ispanijoje ir žinodami, kad nukentėjusioji yra 16-metė, užverbavo ją vykti į Ispaniją.

Pasak teismo, kaltinamieji sutvarkė merginai kelionės dokumentus ir apgaule nuvežė ją į Vokietiją. Atvykus pasakė, kad reikės dirbti prostitute. Atėmė asmens dokumentus ir apgyvendino kaltinamiesiems priklausiusiame viešnamyje. Merginą ne tik 10 mėnesių laikė nelaisvėje ir vertė dirbti prostitute, bet ir patys išžagino.

Viešnamyje kaltinamieji pasikeisdami dirbo apsauginiais. Nukentėjusiajai buvo duota tapatybės kortelė su jos nuotrauka, tačiau svetima pavarde. Kaltinamieji jai leisdavo vieną kartą per savaitę paskambinti į namus, tačiau kontroliuodavo pokalbius. Mergina namiškiams turėdavo sakyti, kad yra Ispanijoje ir kad jai gerai sekasi.

Nukentėjusiosios nuotraukos buvo įdėtos kaltinamiesiems priklausiusiame internetiniame puslapyje, kuriame reklamuotas viešnamis ir jame dirbusios merginos.

Praėjus dešimčiai mėnesių nuo tada, kai apgaule buvo atvežta į Vokietiją, merginai pasisekė pabėgti iš viešnamio. Išgirdusi pokalbį, kad ją ketinama parduoti, nukentėjusioji išdaužė langą, kai kambaryje nebuvo apsauginio, ir per jį išlipo. Grįžti į namus jai padėjo buvęs merginos klientas.

Praėjus kelioms dienoms, kai nukentėjusioji grįžo į Lietuvą, į jos namus vėl atvažiavo kaltinamieji. Jie grasino nužudyti ją ir susidoroti su šeima, jeigu ji nesutiks važiuoti su jais ir dirbti prostitute.

Nukentėjusioji buvo įsodinta į autobusiuką ir šįkart nugabenta į Jungtinę Karalystę. Viešnamyje ji saugota, kad nepabėgtų. Kaltinamieji ją sumušė už tai, kad atsisakė dirbti.

Po savaitės viešnamyje vyko Anglijos policijos reidas. Jo metu pareigūnai, sulaikę kai kuriuos kaltinamuosius ir paėmę nusikalstamos veiklos įkalčius, nukentėjusiąją iš viešnamio išvežė.

Prostitucijos verslą organizavę kaltinamieji Jungtinėje Karalystėje „Barclays“ banke buvo atidarę sąskaitą svetimu vardu, iš kurios apmokėdavo išlaidas, susijusias su prostitucijos verslu - keliones lėktuvu moterims, vykstančioms dirbti prostitutėmis, ir dalyvaujantiesiems prostitucijos versle. Iš tos sąskaitos mokėta ir laikraščiams už viešnamio reklamą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
reiketu padaryti taip ju vaikus itraukti i ta tariama versla o jeigu priesinsis sumusti juos jeigu priesinsis sumusti ju tevus zmonas ne sumusti o tiesiog suluosinti tada tie veikejai tikrai pradetu verkti ir mastyti ir suprasti kas tai yra luosinti ktu gyvenimus

o...

o... portretas
V.S gimusiam 1972 metais ir t.t. man tai nieko nesako zurnaliste jei bijai rasyti pavardes tai isvis nieko nerasyk.

Rima

Rima portretas
Nesuprantu kodėl tų išgamų slepiami vardai ir pavardės. Juk jų kaltė jau įrodyta, Inicialai paprastai rašomi tik įtariamiesiems. Nejaugi žurnalistas bijo. Tuomet nereikia visai rašyti.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių