Vienkiemyje – šiurpi egzekucija

Pensijas nešiojanti paštininkė Panevėžio r. Pašiliuose aptiko kraupų radinį – prie lovos pririštą pusnuogį mirtinai sumuštą atokios vienkiemio sodybos šeimininką Petrą Šipelį.

Pirminiais duomenimis, pas vienišą septyniasdešimt vienerių metų vyriškį užsuko grobio ieškantys plėšikai. Kiek laiko senukas buvo kankinamas ir kokia tiksli nusikaltėlių auka tapusiojo mirties priežastis, nustatinėja teismo medicinos ekspertai. Žmogžudžiai vis dar laisvėje, rašo "Sekundė".

P.Šipeliui pensiją nešanti pašto darbuotoja į medžių ir krūmų tankmėje pasislėpusią  sodybą užsuko ketvirtadienį apie 8.50 val. Namo šeimininkas durų neatidarė, tad moteris užėjo vidun.

Reginys paštininkę šokiravo: ant lovos tysojo pusnuogio P.Šipelio lavonas, dešinė vyro ranka buvo pririšta virve už lovos krašto.

Akivaizdu, kad žudikai ieškojo vertingesnių daiktų ar pinigų, nes aplink tvyrojo didžiulė netvarka. Lauko durys buvo paliktos neužrakintos, kambariuose - išmėtyti daiktai, lovoje ant pagalvės - įsispaudę sportinių batų pėdsakai.

 

Įtariamųjų nėra

 

Panevėžio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gintautas Misiūnas informavo, kad

nusikaltimas galėjo būti padarytas šios savaitės pradžioje - pirmadienį ar antradienį. Ikiteisminį tyrimą pradėję policijos pareigūnai nužudymu įtariamų asmenų kol kas nesulaikė.

„Pareigūnų grupė dirba labai intensyviai, nusikaltimą siekiama išsiaiškinti kuo greičiau. Kokius daiktus nusikaltėliai galėjo išsinešti, kol kas nežinoma“, - sakė G.Misiūnas.

Ramygalos seniūnijos vyriausioji socialinė darbuotoja Laimutė Chirv „Sekundei“ teigė, kad P.Šipelis nebuvo vedęs, gyveno vienas. Uždaro būdo vyriškis retam kam atverdavo namų duris įsileisdavo ir mažai su kuo į kalbas leisdavosi. Pasak socialinės darbuotojos, jis anksčiau yra minėjęs, kad sodyboje lankosi ir gąsdina nepažįstami žmonės.

„Šis žmogus turėjo tik tolimus giminaičius. Juos buvome perspėję, kad kažkas gąsdina P.Šipelį, kad jį pasaugotų ar išsivežtų. Vyriškis yra sakęs, kad buvo atėję nepažįstami asmenys, norėjo patekti į namo vidų, daužėsi ir šūkavo. Nors sodyba atoki, joje nebuvo įrengtas vieno mygtuko pagalbos iškvietimo įrenginys, P.Šipeliui nebuvo duotas mobilusis telefonas“, - teigė L.Chirv.

Socialinė darbuotoja suabejojo, kad nusikaltėliai pašiliečio sodybą nusižiūrėjo tikėdamiesi rasti vertingo turto: „Jis gyveno gana vargingai, namai nebuvo ištaigingi. Patraukti galėjo nebent pensija.“

 

Nepasakojo

 

Gretimoje sodyboje gyvenanti Stasė Jakaitienė patvirtino taip pat girdėjusi kalbas, kad pas kaimyną lankėsi įtartini asmenys. Tačiau, pasak jos, vyriškis nesiskųsdavo, nes itin vengė su svetimais bendrauti.

„Dar anksčiau pas mus ateidavo, arklio prašydavo malkoms susivežti. O pastaruoju metu visai nesilankė. Kaimynas buvo labai darbštus, daržą susitvarkydavo, pasišienaudavo, pagriovius nusipjaudavo. Tik labai uždaras - pro šalį dviračiu važiuodamas iš drovumo net galvą nuleisdavo“, - prisiminė S.Jakaitienė.

Moteris sako girdėjusi, kad atokią sodybą nusižiūrėję nusikaltėliai joje ir anksčiau lankėsi - reikalavo P.Šipelio pensijos. Tačiau tokių kalbų niekas nepatvirtino.

„Ir dabar taip galėjo būti, kad dėl pensijos atėjo. Niekas nežino, kada ir kaip kaimynas buvo užpultas. Juk išgirsti ar pamatyti neįmanoma - visa sodyba apaugusi medžiais. Ten paštininkė dažniausiai ir užsukdavo. Girdėjome, kad prie lovos pririštą P.Šipelį radusi labai išsigando, net pas kaimyną pagalbos bėgo. Laimei, mūsų sodyboje nusikaltėliai dar nesilankė ir negąsdino - gyvenu su sūnumi ir marčia, man drąsiau“, - kalbėjo pašilietė.

P.Šipelio kaimynė prisiminė, kad pernai gruodį netoliese buvo nužudytas jos giminaitis. Nusikaltimo scenarijus buvo labai panašus: į nuošalią septyniasdešimt trejų metų vienišo, bendrauti vengiančio vyro sodybą užsuko plėšikai, jį apvogė ir stipriai sumušė. Sužalotasis mirė ligoninėje.

„Nors tyrimas dar nebaigtas, policija jau turi įtariamuosius - buvo sulaikyti mūsų krašto gyventojai. Sunku pasakyti, gal P.Šipelį irgi vietiniai užpuolė“, - kalbėjo S.Jakaitienė.


Šiame straipsnyje: žmogžudystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Kiek dar baisuoklių gyvena mūsų tarpe. Žinoma, tai padarė kažkurie degradavę žmonės dėl vieno kito butelio degtinės arba narkotikų dozės.

Laivas

Laivas portretas
Tokiems plesikams reikia suteikti mirties bausmes nedelsiant !

Lietuva

Lietuva portretas
paskoline,prasivogusi.Kokia valdzia tokie ir zmones.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių