V.Gureckienė savo problemomis pasidalijo su D.Valiu

Nusišovusio buvusio „Mitinijos“ vadovo Antano Gureckio našlė Violeta Gureckienė antradienio rytą susitikusi su generaliniu prokuroru Dariumi Valiu teigė, jos tikisi, kad šis jos vizitas nenueis veltui.

„Po praėjusio susitikimo su generalinio prokuroro pavaduotoju Tomu Staniuliu daug kas pajudėjo, manau po šio taip pat kažkokių rezultatų pasieksime, atkreipsime dėmesį į mūsų didelę nelaimę ir mano šeima galės gyventi ramiau“,- po susitikimo su prokuratūros vadovu kalbėjo V.Gureckienė.

Moters advokatė Aušra Ručienė teigė, kad su generaliniu prokuroru aptarė su Gureckių šeima susijusių bylų ateitį. Ikiteisminiai tyrimai pradėti V.Gureckienės ir A.Gureckio atžvilgiu jau nutraukti, tačiau tyrimas nusižudžiusio verslininko dukters Betos Rumšienės ir jo vyro atžvilgiu tebevyksta.

„Nepagrįsti ikiteisminio tyrimo veiksmai tęsiami, žmonės toliau veikiami psichologiškai, nors jokių jų kaltės įrodymų nėra. B.Rumšienė kaltinama plytų vagyste, nors tai jau paneigta ir pačių „Mitnijos“ vadovų pareiškimais, ir kitais rašytiniais įrodymais.“, - kalbėjo A.Ručienė.

Susitikime su D.Valiu kalbėta ir apie Panevėžio prokurorų atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl A.Gureckio privedimo prie savižudybės. V.Gureckienė D.Valiui parodė jos vyro priešmirtinius laiškus, kuriuose jis atsisveikino su savo šeima ir išvardino asmenis, dėl kurių daromo spaudimo pasirinko gyvenimą nutraukti savo noru.

„Ieškojome su dukra  telefono numerių. Daug panašių knygučių pas mus namie yra. Atsiverčiu šią ir netikėtai pamatau žodį „savižudybė“, išsigandau, atsiverčiu kitą lapelį, o čia kaip dovana mūsų sukakčiai: mylėjau ir mylėsiu, parašyta ir išvardinti visų mūsų vardai“, - prisimena V.Gureckienė.

Ji įsitikinusi, kad šie prieš pat mirtį, kai už lango jau stovėjo kratos atvykusių daryti pareigūnų automobilis, vyro artimiesiems rašyti laiškai bus ne tik įrodymas, kad „MG Baltic Investment“ vadovai kalti dėl A.Gureckio mirties, bet ir pravers siekiant šiuos pasodinant už grotų.

Jau per praėjusį susitikimą su T.Staniuliu, V.Gureckienė įteikė prokurorams prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo stambiu mąstu ir pareikšti įtarimus Dariui Mockui („MG Baltic“ prezidentas), Raimondui Kurlianskiui „MG Baltic“ viceprezidentas) ir Romanui Raulynaičiui („MG Baltic“ valdybos narys).

Šis jos prašymas buvo atmestas, tačiau nusižudžiusio buvusio „Mitnijos“ vadovo žmona rankų nuleisti nesiruošia. „Šį prašymą aš pakartojau ir susitikime su D.Valiu. Mes to siekėme ir sieksime, gal taip mano šeima galės gyventi ramiau. Mūsų šeima patyrė tikrai didelę nelaimę, nelinkėčiau to niekam patirti,“ – kalbėjo V.Gureckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių