Verslininkas įtariamas sukčiavimu dėl 300 tūkst. litų ES paramos

Prekėms medinius padėklus gaminančios Marijampolės bendrovės direktorius įtariamas sukčiavimu, kai apgaulingai galėjo būti panaudota daugiau nei 300 tūkst. litų Europos Sąjungos (ES) lėšų, tyčiniu bendrovės bankrotu ir apgaulingu jos apskaitos tvarkymu.

Ikiteisminį tyrimą dėl šių nusikaltimų baigė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba kartu su Marijampolės apylinkės prokuratūra.

Pasak FNTT pranešimo, atskleista, kad Marijampolėje veikusios bendrovės vadovas A.T.S. pagal ES finansuojamą projektą įsigijo medienos pjuvenų džiovimo ir granuliavimo įrenginius. Bendra įsigytų įrenginių vertė siekė daugiau nei 650 tūkst. litų, pusė sumos - daugiau nei 300 tūkst. litų - buvo ES lėšos.

Surinkta duomenų, kad įsigyti medienos apdorojimo įrenginiai buvo sumontuoti Kazlų Rūdos bendrovėje, tačiau vos pagaminus bandomuosius mėginius, įrenginiai už trečdaliu mažesnę kainą, kiek daugiau nei 430 tūkst. litų, buvo parduoti įmonei, kuri juos vėliau perpardavė Baltarusijos bendrovei.

Išaiškinta, kad vykdant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą bendrovės vadovas ne tik sukčiavo, bet ir apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, dėl to nesumokėjo 33 tūkst. litų mokesčių.

Bendrovės direktoriaus ir akcininko A.T.S. sprendimu nenaudingai parduoti medienos apdorojimo įrenginiai, kurių dalis įsigijimo buvo finansuota ES paramos lėšomis, bei 66 tūkst. litų bendrovės lėšų skirta parama sportuojantiems vaikams nulėmė, kad medinius padėklus gaminanti bendrovė tapo nemoki ir kreditoriams padarė daugiau nei 220 tūkst. litų žalą.

Baigta baudžiamoji byla bus perduota Marijampolės rajono apylinkės teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas Marijampolės verslininkui gresianti maksimali laisvės atėmimo bausmė - aštuoneri metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi

Oi portretas
Tai tik ES paramos aisbergo viršūnėlė parodanti kaip ES grubiai kišasi į Lietuvos vidaus reikalus ir ją klampina į skolas. .Dvidešimtpirmame amžiuje niekas nieko dykai nedalina. Parama būna dvejopa: pinigais arba ginklais,bet turi tik vieną tikslą- griauti remiamos valstybės konstitucinę santvarką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių