Versija: H.Daktaras gyveno iš sėbrų Belgijoje gautų lėšų (papildyta)

Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamas Henrikas Daktaras, pravarde Henytė, net ir slapstydamasis Bulgarijoje gaudavo nuolatinę buvusios grupuotės narių paramą.

Savo boso neapamiršę „daktarų“ grupuotės nariai jam siųsdavo dalį už nusikalstamą veiką gautų lėšų - teigia LNK laida „Naujoji versija“.

Nors, pasak laidos kūrėjų, Belgijos teisėsaugininkai už akių yra nuteisę kalėti buvusius šios grupuotės narius Viktorą Česonį bei Remigijų Vaičiūną, Lietuva jų niekaip nesugeba perduoti šios šalies teisėasaugininkams.

Priežastis paprasta - šie žmonės sunkiai serga ir negali iškęsti sunkaus pergabenimo lėktuvu.

„Kodėl daugiau nei 2000 prabangių automobilų pavogę ir apie 140 mln. litų žalą valstybei padarę įtariamieji vis dar laisvėje, kodėl jie neperduoti jų prašantiems Belgijos teisėsaugininkams?”, - klausia laida “Naujoji versija”.

H. Daktarui skaičiuojant išretėjusių bendražygių gretas, kaip dabar, anot laidos kūrėjų, aiškėja, atsirado tokių, kurie iki jo sulaikymo dienos, pernai rugsėjo pradžioje, buvo pasiryžę dėl savo buvusio vado padaryti bet ką.

Buvusioje karinėje bazėje vieno iš penkių didžiausių Belgijos miestų Liežo apylinkėse prieš pusantrų metų kartu su Belgijos federaliniais pareigūnais apsilankę žurnalistai, įsitikino, jog šioje vietoje veikė pogrindinės vogtų automobilių dirbtuvės, kuriose keliolika tūkstančių eurų kainuojantis automobilis per vieną naktį virsdavo metalo laužo krūva.

Angaruose buvo dirbama tarsi konvejeriu. Čiužiniai ir šiokie tokie patalai miegui, arbatinukai ir maisto likučiai - visi požymiai, kad darbininkai siaubingomis sąlygomis, greta tepalo ir metalo, gyveno ir dirbo nuolat.

Sulaikyti ir apklausti juodadarbiai lietuvaičiai prisipažino, kad kiekvienas iš jų už vieną išardytą automobilį gaudavo maždaug po 50 eurų.

Tiek,anot jų, užtekdavo išgyventi, prasimaitinti ir net užsidirbti svetimame krašte.

Išaiškėjus šiems faktams, belgai paskelbėjo įtariamųjų paieškas, tačiau, jau pusantrų metų Lietuva nesugeba išduoti įtariamųjų,mat šie sunkiai serga. Anot laidos kūrėjų kalbintos V.Česonio žmonos, jos vyras skundžiasi kraujagyslių ir širdies ligomis, jis buvo patyręs du mikroinsultus, todėl bendravimas su žurnalistais jį gali „nuvaryti į kapus“.

Laidos kūrėjų teigimu, už šitos milijoninės aferos slepiasi pats H.Daktaras. Ar tikrai taip, jie teigia, pateiksiantys įrodymus kitoje laidoje.


Šiame straipsnyje: Daktarasnaujos versijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių