Venckų namų sergėtojai nesitraukia ir per kaitrą

Nei lietus, nei kepinanti saulė neatbaido žmonių nuo Venckų ir Kedžių namų Garliavoje. Jie yra pasiryžę mergaitę saugoti iki visų teismų pabaigos, iki ji liks gyventi su savo dabartine globėja Neringa Venckiene.

Kaip portalui 1diena.lt pasakojo nuolat į Garliavą užsukantis kaunietis, tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad mergaitės saugotojai gyvena linksmai ir nerūpestingai. „Taip nėra, žmonės pavargę, neišsimiegoję, jiems nuolat trūksta tai vienokių, tai kitokių maisto produktų“, - kalbėjo vyras.

Tiesa, svečių čia sulaukiama beveik kasdien. Budėtojus palaikantys žmonės atneša ir pavalgyti,  ir atsigerti. Šeštadienį į Klonio gatvę atvyko Airijoje gyvenančios Editos mama su lauktuvėmis. Ji pasakojo, kad dukra jai atsiuntė pinigų, pasakė, ką reikia nupirkti. Ji taip ir padarė.

Pati Edita, nuolat Kedžių ir Venckų namus saugančių žmonių gyvenimą sekantį internete, juos būtinai pažadėjo aplankyti, kai tik grįš į Lietuvą. Tačiau tai bus tik spalio pabaigoje, neaišku, ar iki  to laiko žmonės dar gyvens Klonio gatvėje.

„Tokių, kaip Edita yra ir daugiau. Pas mus pasikalbėti atvyksta ir Garliavos, ir kitų Lietuvos miestų gyventojai, užsienyje gyvenantys lietuviai. Jaučiame, kad žmonės mus palaiko ir negalime jų nuvilti“, - kalbėjo vyras.

Šeštadienį grupelė D.Kedžio namus saugančių žmonių nuvyko į Šlienavą, kur balandžio 17 d. buvo rastas Drąsiaus Kedžio kūnas. Žmonės įsitikino, jog ši vieta nuolat lankoma – žmonės vyro mirties vietoje atneša ir pastato savo kryžius, čia nuolat nevysta gėlės.


Šiame straipsnyje: KedysKlonio gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių