Velso teismas nubaudė per vestuves sukčiavusias lietuves

Antradienį Velso teismas skyrė bausmes dviem Lietuvos pilietėms, kurios per savo tuoktuves negalėjo susikalbėti su jaunikiais iš Indijos, jų gerai nepažinojo, rašo naujienų portalas dailypost.co.uk.

Vestuvės buvo nutrauktos, kai vienos iš nuotakų paklausė, už kurio vyro ji tekėsianti, ir šioji parodė ne į tą vyrą. Bausmės buvo skirtos 27-erių Oksanai Aleksandravičiūtei ir 21-erių Sandrai Beleckaitei.

Iš viso laisvės atėmimo bausmės buvo skirtos septyniems asmenims. Be nuotakų ir jaunikių, nubaustas santuokų organizatorius bei du jo padėjėjai, taip pat Lietuvos piliečiai.

Jungtinės Karalystės pasienio tarnybos specialistai dėl šių santuokų civilinių aktų registratorius įspėjo po to, kai pats bendravo su poromis prieš santuokos sudarymą. Poros vienos kitų nesuprato ir bendravo per vertėją. Taip pat buvo pateikti padirbti dokumentai.

Visi sukčiai suimti vestuvių dieną Reksamo registrų biure prieš pat vestuves. Būtent tuo metu viena iš nuotakų turėjo parodyti savo vyrą, tačiau suklydo.

Moterys tikino pažinojusius jaunikius daug metų ir turėjusios lytinių santykių, tuo metu Indijos piliečiai teigė bučiavę būsimąsias žmonas tik į skruostus.

Teismas pirmadienį nusikaltimo organizatoriui, 51-erių nekilnojamo turto agentui ir labdaros darbuotojui Jaspalui Sahotai (Džaspalui Sahotai) skyrė 26 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Dviem padėjėjams Lietuvos piliečiams: 28-erių Andriui Stepanovui ir 27-erių Antanui Beleckui atitinkamai skirtos 16 ir 15 mėnesių laisvės atėmimo bausmės.

27-erių jaunikis Manpreetas Singhas (Manprytas Singhas) nubaustas 1 metų laisvės atėmimo bausme, o 21-erių Jasbiras Singhas (Džasbiras Singhas) – 11 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Atlikę bausmę, jie bus deportuoti į Indiją.

Nuotakoms skirtos 304 dienų laisvės atėmimo bausmės kiekvienai, jos buvo išsyk paleistos, nes tam tikrą laiką buvo praleidusios suimtos.

Per tyrimą paaiškėjo, kad jaunikiai sumokėjo šimtus svarų sterlingų nuotakoms. Visi savo kaltę pripažino.


Šiame straipsnyje: fiktyvios santuokossantuoka

NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
gobsumas prazudo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių