Varėnos policija tiria, ar rinkėjams buvo mokama po 10 litų

Varėnos rajono policijos komisariatas ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo rinkėjų papirkimo spalį vykusiuose rinkimuose į Seimą.

Policija teigia tyrimą pradėjo, kai gavo pranešimą, kad spalio 9 dieną Nedzingės kaime 39 metų R.G. gyvenantis Varėnoje, agitavo gyventojus balsuoti išankstiniuose rinkimuose į Seimą už jo nurodytą kandidatę ir šešiems asmenims sumokėjo už balsavimą.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 172 straipsnį, numatantė atsakomybę už trukdymą pasinaudoti rinkimų teise“, - sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Vija Kudzienė.

Pasak jos, policija gavo duomenų, kad asmuo šešis rinkėjus nuvežė į balsavimo vietą ir jiems už balsavimą sumokėjo po dešimt litų.

Iš viso šiemet per rinkimus į Seimą policija gavo daugiau nei pusę tūkstančio pranešimų apie galimus rinkėjų papirkimus. Buvo pradėta arti 30-ties ikiteisminio tyrimų, dviejuose teismai priėmė apkaltinamuosius nuosprendžius ir nuteisė rinkėjus papirkusius asmenis. Policijos departamente atliekamas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl galimo balsų pirkimo įkalinimo įstaigose.

Konstitucinis Teismas (KT) ketvirtadienį pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje svarstė, ar buvo šiurkščiai pažeistas Seimo rinkimų įstatymas ir tai turėjo įtakos nustatant rinkimų esminius rezultatus. KT šeštadienį skelbs išvadą dėl pažeidimų per rinkimus. Nuo šios išvados priklausys, ar Lietuvoje bus rengiami nauji rinkimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių